Uterinkarna har fått is.
Det är fyra minusgrader men än väntar isarna sjön och i Mälaren med att lägga sig.
Skridskosäsongen är med andra ord här.
– Visst är det härligt, säger Jennifer Molin, huvudtränare på Djursholms Allmänna Skridskoklubb (DASK).
Skridskor: Den bästa julklappen
Under tio års tid tävlade Jennifer på högsta nivå för landslaget i både SM och VM. Sedan 2006 är hon tränare på heltid. Kortfattat: Hon älskar skridskor.
Men det gör inte alla.
Hur kommer man i gång?
– Köp skridskor i julklapp. Det är världens bästa julklapp. Sedan gör ni en rolig sak av det, med familjen eller vännerna, tar med choklad och åker.
När väl den tröskeln har nåtts är det bara fortsätta, enligt proffset.
– Ta med ditt barn till en klubb eller träffa andra barn som vill åka. Då kommer de upptäcka ännu mer hur roligt det är.
Miljön och det sociala är viktiga komponenter i skridskoåkningen. Något hon fick när hon började i Falun, berättar Jennifer.
Mikael Andersson
Roligast att åka med kompisar
Den sociala biten är viktig, enligt Jennifer. Något de ofta ser på DASK där de har uppemot 250, inklusive barn och vuxna, i föreningen och på skolan som åker skridskor på Stockhagens IP.
När barnen får frågan vad som är bäst är svaret:
– Oavsett vilken nivå det är på så är det alltid härligt att åka med kompisarna, och vara på Stockhagens lokaler.
Ett problem många stöter på är utrustningen.
– Man gör barnen en otjänst genom att köpa skridskor på second hand för 50 kronor. Det är inte kul att åka med skridskor som inte passar eller har stöd.
Barn har sämre koordination i dag
En utmaning de ser är att fånga barnens uppmärksamhet och lära dem att is inte är farligt. Skridskoklubbarna konkurrerar med andra aktiviteter, men också med livet som barnen upptäcker via telefoner och sociala medier.
– Det handlar mycket om att inspirera.
När man har åkt några gånger – då händer något, menar hon.
– Barnen idag jämfört med tidigare generationer behöver mer träning i balans, styrka och koordination. Det är olika.
– Men efter ungefär tio gånger kan du åka framåt, bakåt, stå på ett ben och har hittat balansen. Då känner du dig fri på isen.
Friheten är viktig
Jennifer Molin visar upp några piruetter inne i ishallen på Stockhagen. Hon berättar om hur hon fastnade i skridskoåkningen som liten. Tidningsartiklar som klipptes ut, tävlingsprogram som skulle följas.
Men just det där att hitta friheten på skridskorna är viktigt, menar hon.
– Jag har aldrig hittat det på samma sätt i andra idrotter. Det finns alltid något nytt också att lära sig. Jag brukar säga att det är en blandning mellan dans, gymnastik och kampsport. Du kan tävla individuellt eller i team, eller bara åka hobby. Det är något du lär dig och som du kan fortsätta utvecklas i genom hela livet.
Jennifer Molin, skridskoåkare.
Mikael Andersson