ANNONS

Program på Sjödalsgymnasiet leder snabbast till jobb

kollage-sjodalsgymnasiet
Yrkesprogram ger snabb väg till jobb.
El-och energiprogrammet på Sjödalsgymnasiet toppar listan i länet över gymnasieutbildningar som snabbast leder till jobb.
Nio av tio har fått jobb efter fem år och efter tio år har alla ett jobb.
ANNONS

Sajten Ekonomifakta har sammanställt uppgifter från SCB över vilka gymnasieutbildningar som snabbast leder till jobb och som har en bra löneutveckling. Undersökningen  visar att el- och energiprogrammet på Sjödalsgymnasiet ligger i topp i länet.

– Det är fantastiskt roligt att vårt el- och energiprogram är nummer ett i länet under både den senaste fem- och tioårsperioden. Efter fem år är etableringsgraden 90 procent och efter tio år har samtliga som gått programmet fått jobb, säger Johan Lundström, rektor för Sjödalsgymnasiet i ett pressmeddelande.

VVS-programmet på tredje plats

Av de elever som gått VVS- och fastighetsprogrammet på Sjödalsgymnasiet är 92 procent etablerade på arbetsmarknaden efter fem år och efter 10 år har 93 procent fått jobb. Det innebär att programmet placerar sig på tredje plats i länet.

El- och energiprogrammet också en av de utbildningar som ligger bäst till när det gäller lön med en medianinkomst på 31 900kronor.

ANNONS