ANNONS

(rubrik saknas)

Som 13-åring visade Erica Oreiro upp sina dansfärdigheter på Tyresöfestivalen. Nu ska hon stå på scenen igen – men som konferencier. ”Det ska bli jättekul”, säger hon.
Som 13-åring visade Erica Oreiro upp sina dansfärdigheter på Tyresöfestivalen. Nu ska hon stå på scenen igen – men som konferencier. ”Det ska bli jättekul”, säger hon.
Två relativt oprövade kort leder årets Tyresöfestival.

Tillsammans med kompisen­ Louise Kalmén, 19, ska Erica Oreiro, 21, presentera programmet på stora scenen.
ANNONS

En av Tyresöfestivalens koordinatorer, Ohuru Hallström, berättar att man i år velat ta festivalen tillbaka till dess rötter och göra det till det den en gång var: barnens och ungdomarnas fest.

– Det började ju som Nybodafestivalen och då var det alltid ungdomarna själva som presenterade programmet. Därför är vi glada över att i år ha två Tyresöungdomar på scenen som konferencierer, säger han.

Erica Oreiro, som tillsammans med sin parhäst Louise Kalmén har en bakgrund som dansare i gruppen So Mad Crew, har bara varit presentatör en gång tidigare­ och det var på en större dans­festival.

– Men det var en så kul upp­levelse att prata inför människor och jag fick mycket bra feedback för att jag var så glad och peppande. Nu tycker jag att det ska bli jätte­kul att göra det igen, säger hon.

När Abbas Reyhanian, verksamhetsansvarig på café Bonza, frågade henne om hon kunde ta jobbet tackade hon därför ja direkt.

Erica Oreiro har deltagit i Tyresö­festivalen förr. Som 13-åring var hon en av flera föreningsaktiva som visade upp sin sina färdig­heter i dans.

– Jag minns det som något väldigt positivt, att jag och mina kompisar gjorde vårt första riktigt stora framträdande i Tyresö på Tyresö­festivalen. För oss var det jättestort, säger hon.

I år sträcker sig festivalområdet hela vägen från kulturskolans område Kvarnhjulet fram till den nya stadsparken, som också invigs under­ dagen. Precis som tidigare år är det kommunens kulturavdelning och Tyresö fritidsgårdar som står bakom festivalen och inträdet är gratis.

Tanken att alla föreningar ska få en chans att visa upp sig och locka nya medlemmar. Som Erica ser det är det sedan bara ett stort plus att kommunen år efter år lyckats få dit mer eller mindre stora artister.

ANNONS

Bland årets artistgäng ser hon särkilt fram emot att få presentera Mohombi.

– Vi lyssnade ju på hans musik när vi var små och vi tyckte att han var snygg, säger hon.

Årets upplaga av Tyresöfestivalen är den åttonde i ordningen. Enligt koordinatorn Ohuru Hallström har den växt sig större år för år, både om man ser till antalet­ besökare och antalet deltagande föreningar. En nyhet för i år är att arrangörerna fått dit flera food trucks med ett utbud av mat från många av världens hörn.

– Vi har länge velat få till ett bredare, mer internationellt matutbud utan att lyckas. Nu har vi äntligen lyckats, säger Ohuru Hallström.

Hon ska leda årets festival

Mohombi uppträder på Tyresöfestivalen.

Fakta

Programmet i urval

12.00 Balkanbandet Süperstar Orkestar drar i gång festivalen.

13.00 Tävling i Kickbike i Skateparken.

14.00 Nya stadsparken invigs nedanför Tyresö View.

16.00 Världsartisten Mohombi går på scenen.

Däremellan går det bra att bland annat titta på kultur­skolans elever, fler artister, prova på olika sporter och medverka i turneringar. Alla föreningar som deltar ska erbjuda en prova-på-aktivitet.

Ponnyridning, armbandstillverkning och ansiktsmålning finns också.

Även företrädare för de politiska partierna finns så plats.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.