ANNONS

Programmet för årets jazzfestival klart

En av de artister som gästar festivalen i år är Ellen Andersson Quartet.
En av de artister som gästar festivalen i år är Ellen Andersson Quartet.
Nu är programmet klart för årets upplaga av Huddinge Jazz och Blues. Det är 26:e året i rad som festivalen hålls och konferencier i år är jazzsångerskan och revyartisten Meta Roos.
ANNONS

– Det är inte en dag för tidigt som Meta får hålla i det här, hon en kär artist i Huddinge, och en fantastisk scenpersonlighet, säger Fredrik Magnusson på Huddinge jazzförening som tillsammans med Huddinge kommun är arrangör för festivalen.

Hur har ni tänkt när ni har bokat årets artister?

– Det är viktigt att hålla sig inom det som faktiskt är jazz och i år har varit lite extra hårda med det så det blir väldigt stilrent när det gäller jazzgenren. Inga direkta utsvävningar.

Är det någon bokning som ni är extra nöjda med?

– Roffe Wikström var sjuk förra året och fick ställa in. Han kommer i år och det är jättekul.

Hur förbereder man sig bäst mentalt för årets?

– Man ser till att komma hungrig. Hungern kommer att stillas med god mat och riktigt bra jazz. 

Fakta

Huddinge Jazz och blues

Huddinge Jazz och blues är en utomhusfestival i centrala Huddinge som arrangerats sedan 1992. Festivalen anordnas av Huddinge Jazzförening och Huddinge kommun.

Axplock ur programmet 17-19 maj:

Pianisten Leo Lindberg bjuder på härlig hammondorgel-blues och jazz tillsammans med Claes Askelöf på gitarr och Chris Montgomery.

Ellen Andersson Quartet. Gästsolist: Nisse Sandström. En av de mest spännande jazzakterna i Sverige just nu. Debutalbumet ”I’ll Be Seeing you”(2016) valdes ut som ett av de främsta skivsläppen av The European Jazz Network. Anton Forsberg, gitarr, Hannes Jonsson, bas, Sebastian Brydmark, trummor.

Blue Thrill med Cecilia Ringkvist. Melodiös och glad blues inspirerad av bland annat B.B. King och Big Mama Thornton. Cecilia Ringkvist, sång, Per Ek, trummor, Jocke Ragnebo, bas, Max Lorentz, keyboard, Alf Kling, saxofon, Seppo Riutanheimo, gitarr.

Källa: Huddinge kommun