Promenera för att hjälpa hundar hitta nya hem

Hundpromenad på Gärdet.
I våras var tusentals hundar och deras ägare på plats på Djurgården för gemensam promenad.
I våras kom tusentals hundar och deras ägare till Djurgården för en gemensam promenad till förmån för Hundstallet. Nästa lördag är det dags igen.

Den 23 september bjuder Hundstallet, Djurambulansen och Agria in alla som gillar hundar, oavsett om du har en egen eller inte, till en stor hundfest på Djurgården.

Bland annat finns en scen där Marie Serneholt intervjuar intressanta hundprofiler och dessutom finns Agrias veterinärer Lotta Möller och Anna Tranell Lindman på plats för att svara på frågor.

Pengarna skänks till Hundstallet

Anders Bagge och Fredrik Steen möter också upp alla hundvänner för en gemensam promenad – där Agria Djurförsäkring skänker 50 kronor Hundstallet för varje ekipage som är med.

Förra året kom 1200 hundar och 3500 människor och man lyckades samla in hela 60 000 kronor. Nu hoppas man att ännu fler ansluter.

Hoppas på många deltagare

– Vi hoppas förstås på strålande höstväder och många deltagare. Det gör stor skillnad för Hundstallet, som gör ett fantastiskt arbete för hundar som är i behov av ett nytt hem, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef sällskapsdjur hos Agria Djurförsäkring, i en kommentar.

Den officiella starten för den fem kilometer långa promenaden går kl 11. Alla som är med får ett välgörenhetsarmband som tack och de 1000 första registrerade deltagarna får en ”doggy-bag” som hämtas ut på plats.

När: Lördagen den 23 september, klockan 11 klipper Anders Bagge bandet och drar iväg i spetsen för alla hundar, hussar och mattar (fler mindre starter fram till 14.00).
Var: Intill Sjöhistoriska muséet på Djurgården