10 000 protester lämnades till ministern

Idag lämnades 10 000 namnunderskrifter över till kulturministern Amanda Lind (MP). Detta för att protestera mot det indragna statliga stödet till kulturskolorna i Stockholm.

Mitt i skrev tidigare under morgonen att kulturskolan i Stockholm får klara sig med en mindre kulturbudget under 2019 med det grönblå styret. Men Kulturskolan har också förlorat sitt statliga stöd – totalt handlar det om 100 miljoner mindre för kultur- och musikskolor i hela landet.

I protest mot detta har lärare på kulturskolorna, kulturutövare, privatpersoner, artister och föreningsmedlemmar i Musiker mot rasism runtom hela landet skrivit på en lista.

Totalt har över 10 000 namnunderskrifter samlats in. Idag klockan 11 lämnades listan över till kulturministern Amanda Lind (MP). Mitt i:s reporter Johanna Kämpe var på plats.

Kulturministern Amanda Lind (MP) tar emot protestlistan.

Kulturminister Amanda Lind (MP) och Alexander Goldmann, initiativtagare till insamlingen.

Amanda Lind (MP) tog emot på kulturdepartementet där hon tog sig för att lyssna och höll med om kulturskolans värde för unga.

– Min ambition är att återinföra det här stödet. Men det är en budgetfråga, säger kulturminister Amanda Lind (MP).

– Jag blev väldigt besviken när jag såg att stödet inte fanns med i M/KD-budgeten.

Initiativtagarna på plats

Alexander Goldmann, initiativtagare till protestlistan, var den som lämnade över de 10 000 namnunderskrifterna på onsdagsförmiddagen. Även Kulturskolan i Farsta fanns med vid överlämningen.

– Vi är här med förhoppningen att det kan bli en förändring, säger Anna Marsch på Kulturskolan i Farsta.