ANNONS

Protester mot renoveringen av Valla Torg

Kulturhuset Walla Scen ligger under rivningsbeslut och secondhand-affären Andra chansen hänger löst när Valla torg ska renoveras. Nu riktas protester mot projektet.
ANNONS

Det har utbrutit protester från de boende mot den renovering av 300 lägenheter vid Valla Torg som Stockholmshem ska påbörja i december. Hyran kommer i och med renoveringarna att dubbleras för de boende som också måste evakueras i minst ett år.

Särskilt har folk reagerat på beslutet om stängningen av kulturhuset Walla Scen.

– Vi tycker att det är hål i huvudet att riva ett fungerade kulturhus. Vi kommer inte kunna ha den verksamheten som vi driver nu någon annanstans, säger Bengt Rydén som driver Walla Scen.

På Valla Torg ligger även secondhand-butiken Andra chansen, som drivs av föreningen Tjuvgods. De hjälper människor som har haft ett tufft förflutet till en andra chans. Nu måste även de flytta ut.

– Det förslag vi har fått av Stockholmshem på en ny lokal ligger på nästan hundratusen i månaden. Vi har inte råd med det, säger Kurre Cederström som driver verksamheten.

Enligt Stockholmshem kommer de att fortsätta ha en dialog med de boende i området.

– Vi tycker det är viktigt med kulturverksamhet i våra bostadsområden och det är därför vi också har gjort det möjligt för Walla Scen att vara kvar på korttidskontrakt. Men byggnaden ska rivas för att lämna plats åt nya bostäder och för att minimera omfattningen av byggbodar använder vi befintliga lokaler för arbetsplatsetablering, säger Karin Stener, kommunikationschef på Stockholmshem.

Under söndagen arrangerades en manifestation mot projektet vid Valla Torg under parollen ”Alla ska kunna bo kvar”.

Man känner sig fullkomlig hjälplös

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.