ANNONS

Stora protester mot nedläggningar – över 1 000 namnunderskrifter

Parkleken Fagerlid i Hökarängen.
Parkleken Fagerlid riskerar att läggas ner.
Drygt 1 000 namnunderskrifter har samlats in i protest mot de planerade nedläggningarna av parklekarna Odlarängen och Fagerlid samt fritidsgården Västboda.
– Jag vet inte vad Tallkrogen hade varit utan Odlarängen, säger Olle Sjöström från Tallkrogen.
ANNONS

Under förra veckan rapporterade Mitti söderort om de planerade nedläggningarna av parklekarna Odlarängen i Tallkrogen och Fagerlid i Hökarängen samt fritidsgården Västboda i Farsta. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig.

Under helgen har representanter från Vänsterpartiet gett sig ut på gator och torg och samlat in namnunderskrifter med Farstabor som motsätter sig nedläggningarna. Tillsammans med den digitala insamlingen är de uppe i ungefär 1 000 underskrifter.

– Vi vill upplysa folk om vad som händer, och att den blågröna majoriteten ska få stå till svars för den politiken som de för, säger Marre Mayr (V), vice ordförande i Farsta stadsdelsnämnd.

Stort engagemang från allmänheten

Det är inte bara från politikerhåll som nedläggningsplanerna rör upp känslor. Separata namninsamlingar från allmänheten har upprättats för både Fagerlid- och Odlarängens parklek.

Personalen kritiska till nedläggning av ungdomsgård i Farsta

Annika Lindgren från Hökarängen har i skrivande stund samlat i ihop 365 digitala underskrifter till protestlistan ”Bevara parkleken i Fagerlid, Hökarängen!”.

Under Stadsdelsnämndens öppna möte på tisdagskvällen kommer namninsamlingen att presenteras. 

– Vi kommer att fortsätta protestera tills beslut fattas i december. Parkleken Fagerlid är en otroligt värdefull mötesplats och deras verksamhet gör mig stolt över Hökarängen, säger Annika Lindgren.

ANNONS

Jag vet inte vad Tallkrogen hade varit utan parkleken Odlarängen

Olle Sjöström från Tallkrogen

Småbarnsföräldern Daniel Avenäs är en av de som skrivit under protestlistan. Enligt honom är Parkleken Fagerlids öppna fritidsverksamhet viktig för gemenskapen i området och bidrar till att föräldrar möts.

– Parkleken är superviktig för alla föräldralediga i Hökarängen. Det vore väldigt tråkigt om de lägger ner, säger Daniel Avenäs.

”Det är magneten i området” 

Olle Sjöström drog igång namninsamlingen ”Skydda parkleken Odlarängen, Tallkrogen från nedläggning”, tillsammans med sin fru. Han menar att Odlarängen behövs då Tallkrogen i övrigt saknar naturliga samlingsplatser eller verksamheter för ungdomar. 

– Alla vi som bor här går dit, det är magneten i området. Jag vet inte vad Tallkrogen hade varit utan parkleken, säger Olle Sjöström.