ANNONS

Trots protester – träfflokalen Valvet läggs ned

Charlotte Samuelson, tidigare missbrukare protesterar mot nedskärningarna av Träffpunkten Valvet, Örby. Bara öppet två dagar i veckan, i stället för fem.
Charlotte Samuelsson var på plats på stadsdelsnämndens möte för att protestera.
Igår kom beskedet – träfflokalen Valvet i Örby läggs ned.
Det påverkar förutom personalen också ett 60-tal personer som brukar besöka lokalen.
ANNONS

På stadsdelsnämndens möte på torsdagen beslutades det att Valvet inte kommer att vara en del av stadsdelens verksamhet 2020. Det på grund av att förvaltningen valt att omprioritera resurser, bland annat till förmån för öppenvård för personer med missbruksproblematik i Rågsved.

På plats på mötet var fem representanter från Valvet, däribland Charlotte Samuelsson som Mitt i tidigare skrivit om. 

Hon berättar att beslutet kom som en chock.

– Jag är helt mållös. Det är vi alla, säger hon.

Avvecklingen av Valvet sker efter årsskiftet.

Namnlista räckte inte

I somras skars Valvets verksamhet kraftigt ned, från fem dagar öppet till två. Charlotte Samuelsson startade då en namninsamling för att protestera mot utvecklingen, som när den lämnades in till ansvariga tjänstemän hade samlat 250 namn.

En av dem som fick listan var Veronica Starck, avdelningschef för individ- och familjeomsorg vuxna på stadsdelsförvaltningen.

– Vi har tagit del av namnlistan och förstår att många tycker frågan är viktig. Vi väger listan mot andra fakta vi har, har Veronica Starck tidigare sagt till Mitt i.

Men nu visar det sig att namnlistan inte räckte för att övertyga stadsdelen att behålla verksamheten.

ANNONS

Valvet riktar sig till personer med missbruksproblematik och/eller psykisk ohälsa. Avvecklingen påverkar ett 60-tal besökare, som istället hänvisas till träfflokalerna Bryggan i Högdalen och Flotten i Årsta.