ANNONS

124 protesterar mot lägenheter i Kärrtorp

Här planers de nya lägenheterna.
Här planers de nya lägenheterna.
Vison för planerad byggelse på gatan längs med naturreservatet.
Vison för planerad byggelse på gatan längs med naturreservatet.
Vison för planerad bebyggelse på Sockenvägen.
Vison för planerad bebyggelse på Sockenvägen.
600 nya bostäder planeras vid Kärrtorps IP. Men många är missnöjda med planen. 124 personer har skrivit på en protestlista som skickats till stadsbyggnadskontoret.
Nu kan antalet lägenheter minskas.
ANNONS

Som Mitt i Söderort tidigare berättat planeras 600 nya bostäder i närheten av Kärrtorps IP. 400 av lägenheterna är i så kallade Stockholmshus som är tänkta att ha lägre hyror än de gängse i nybyggen. Medan 200 är tänkta som bostadsrätter.

Förslaget presenterades den 23 maj förra året på Biograf Reflexen i Kärrtorp och har även varit ute på samråd. Sedan dess har många tyckt till om byggplanen. 120 yttranden har kommit in till stadsbyggnadskontoret och 124 personer har skrivit på en protestlista mot bygget.

De tycker bland annat att de planerade bostäderna ligger för nära befintlig bebyggelse och att husen är för höga. Synpunkter har även framförts på att naturmark försvinner och att trafiken på delar av Vikstensvägen kan öka om den öppnas mot Sockenvägen.

Nu kan antalet lägenheter minskas.

– Vi kommer att titta vidare på det här. Vi har i dagsläget ingen siffra på hur många bostäder som kan försvinna. Dels kan ett enstaka hus som ligger längst söderut i byggplanen kanske försvinna. Sedan tittar vi på de husdelar som ligger där naturen är bevaransvärd, säger Petter Lindencrona, enhetschef för östra söderort, på stadsbyggnadskontoret.

Stadsmuseet och Skönhetsrådet är kritiska mot att de flesta av husen ska byggas ovanpå garage vilket kommer att påverka växtligheten.

– Garagen är en fråga vi ska titta på. Vissa måste vara kvar för bostäderna måste ha viss parkering men vi ska även titta på om vissa p-platser kan läggas i ett separat garage vid idrottsplatsen, då slipper man ett stort undergrävt garage och kan spara mer natur, säger Petter Lindencrona.

Idag, torsdag, ska ärendet redovisas för stadsbyggnadsnämnden.

– Vi är väldigt positiva till den här planen för mer än hälften av lägenheterna blir i Stockholmshus, som ligger i ett attraktivt läge, i en väl fungerande stadsdel med nära spårbunden kollektivtrafik. Vi tror att det här blir väldigt bra, säger Petter Lindencrona.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.