Protesterar mot byggplaner i Djursholm

Fafnerstigen; Byggnation
Vid Fafnerstigen och Vendestigens förskola kan det byggas två flerfamiljshus om några år om en fastighetsägare får som hen vill.
Två flerfamiljshus kan byggas vid Vendestigens förskola i Djursholm. Nu ska frågan tas upp i kommunstyrelsen om nya detaljplaner för fastigheterna men närboende i området protesterar mot planerna.

Det är ägaren till fastigheten Reidmar 7, där Vendestigens förskola ligger, som vill bygga nytt. Två nya flerfamiljshus framgår det i skisser till kommunen.

Ikväll ska kommunstyrelsen besluta om arbetet ska starta för att ta fram en ny detaljplan för fastigheten. För att det ska bli möjligt att bygga två flerfamiljshus måste en villa, fastigheten Reidmar 8, som kommunen äger säljas till fastighetsägaren. Villan skänktes till kommunen av makarna Lychou på 1930-talet för att användas som pensionärsboende.

Men den planerade försäljningen och de möjliga nybyggena är inte populärt bland grannarna.

– Vi som har sett förslaget, vi tycker att det är tokigt och inte passar in i omgivningen, säger Karsten Husberg, som bor nära fastigheterna.

Därför ska han och ett tjugotal andra grannar markera sin besvikelse mot förslaget genom att spela boule utanför Djursholms slott innan kommunstyrelsens möte har börjat.

– Vi vill visa att det finns ett engagemang i frågan och få dem att lyssna på oss, säger Karsten Husberg.