ANNONS

Efter protesterna: Kälvestaförslag arbetas om

Kälvestabor överlämnar protestlistan till Joakim Larsson i Stadshuset.
Kälvestabor överlämnar protestlistan till Joakim Larsson i Stadshuset.
Planerna på ett antal nya flerabostadshus i Kälvesta ska arbetas om för att ta mer hänsyn till den lågbebyggda omgivningen. Det beskedet lämnade stadsbyggnadsborgarråd Joakim Larsson (M) efter ett möte med en intressegrupp från området på fredagen.
ANNONS

Vid mötet i Stadshuset överlämnade Nätverket för en hållbar utveckling Kälvesta-Vinsta en lista med 1 265 namnunderskrifter med bland annat krav på att bevara Kälvesta som ett område med låg bebyggelse och trafikseparerade gator.

Det är framförallt stadens planer på att bygga ett antal flerbostadshus på upp till sex våningar, och med cirka 350 lägenheter, på Björnmossevägen som har väckt starka känslor i området.

Till Mitt i säger Joakim Larsson att man kommer att lyssna in de synpunkter som kommit in under det samråd som nyligen ägt rum.

– Vi vill att det här bearbetas rejält, att man funderar över både gestaltning och volym och att man tar större hänsyn till omgivningen än vad man hittills gjort.

Men projektet avbryts alltså inte?

– Nej, inte i det här steget. Nu tittar vi på hur man kan göra för att i det kommande inriktningsbeslutet ta mer hänsyn till områdets karaktär än vad man gjort hittills, och ändå få till bostäder. För det behövs.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.