ANNONS

”Provocerande att 704:an går när tunnelbanan kommer in”

Lennart Levin är upprörd över att buss 704 tidtabell inte är synkad med tunnelbanan i Fruängen.
Lennart Levin har skrivit till SL i hopp om att få bättre passning mellan tunnelbanan och buss 704.
Segeltorpsbon Lennart Levin är upprörd över att buss 704 från Fruängen inte är anpassad till tunnelbanan. På kvällen går bussen med halvtimmestrafik.
– Bussen går i samma ögonblick som tunnelbanan kommer in, det är provocerande, säger han.
ANNONS

Segeltorpsbon Lennart Levin är upprörd över att avgångarna med buss 704 från Fruängen inte är anpassade till tunnelbanans ankomst. På kvällen går bussen med halvtimmestrafik. Har man då prickat fel tunnelbanan kan väntan bli lång.

– Bussen går i samma ögonblick som tunnelbanan kommer in. Man ser baken på den, det är riktigt provocerande, säger han.

Lennart Levin gjorde ett inlägg i lokala Facebookgruppen som fick stort gensvar. Många är upprörda och håller med. ”Segeltorp är förorten som SL glömde” skriver någon.

– Jag förstår inte hur de tänker på SL. De tycker att vi ska åka mer kollektivt och lämna bilen hemma och så gör de så här, säger han.

Anpassad till pendeln

Leif startade en namninsamling och samlade ihop nästan 200 namn som han skickat till SL. Det svar han fått när han kontaktat SL är att bussen är anpassad för att fungera med pendeltåget.

– Men när bussen kommer in till Huddinge station är det 9 minuter tills tåget går mot Stockholm och 14 tills det går söderut. Bussen skulle gott kunna vänta in tunnelbanan och gå några minuter senare, säger han.

När mitt i Huddinge kontaktar SL får vi svaret att linje 704 primärt är anpassad för att passa pendeltågens avgångar, eftersom de har lägre turtäthet än tunnelbanan.

Lennart Levin är upprörd över att buss 704 tidtabell inte är synkad med tunnelbanan i Fruängen.

Segeltorpsbon Lennart Levin tycker att det är mycket irriterande att se baken på bussen när han kliver av tunnelbanan i Fruängen. Foto: Stefan Källstigen

ANNONS

För kort tid i Flemingsberg

När tunnelbanan går med 15 minuters-trafik, infaller varannan ankomst till Fruängen samtidigt som buss 704 avgår.

– Söker man sin resa på sl.se eller i appen föreslår den därför inte att man ska resa med de avgångarna, utan förslagen man får upp är för de tunnelbanor som innebär att restiden vid bytet blir 15 minuter. Vi förstår självklart att det är ett irritationsmoment att komma in med tunnelbanan och se ens buss köra iväg från terminalen. Vi har emellertid inte någon möjlighet att skjuta på bussavgången, svarar Elin Lindström, presstalesperson vid SL, i ett mejl.

Skälet som SL anger är passningen med pendeltåg söderut i Flemingsberg.

Även om det finns viss marginal för bytet vid Huddinge station, är bytestiden vid Flemingsberg bara på 6 minuter.

Elin Lindström, presstalesperson SL.

Även om det finns viss marginal för bytet vid Huddinge station, är bytestiden vid Flemingsberg bara på 6 minuter, vilket gör att bytet skulle bli för kort om bussen avgick senare, säger Elin Lindström.  

ANNONS