Kärrtorpsfestivalen bjuder sin vana trogen på fri entré och ett brett program. Torsdag till söndag den 6–9 juni väntar både musik, dans, teater, workshops, barnaktiviteter och mat på torget. Torsdagens scenprogram börjar med blås av Enskede Musikpojkar och avslutas med rockiga Medborgarna på söndagen. Däremellan blir det allt ifrån körsång till jazz. På helgen är det också loppis.

Tittarfavorit i Mellon

Inte långt från Kärrtorpsfestivalen arrangeras också Bagisfestivalen med diverse aktiviteter och fri entré den 7–8 juni.

Hit kommer på lördagen bland andra Nano som blev tvåa i Melodifestivalen 2017 där han dessutom fick flest tittarröster. Att han framför låten "Hold on" är nog en lågoddsare.

En annan som dyker upp på scenen på lördagen är hiphopparen Martin ”M9” Mutumba som de flesta kanske känner igen som fotbollsspelare. I Bagis blir det också utomhusbio, workshops med mera.

Nationaldagsfirande

Som om det inte vore nog med dessa två festivaler samtidigt har nationaldagen dessutom bestämt sig för att ligga på den 6 juni.

Denna firas med start klockan 12 vid Skarpnäcks kulturhus och här uppträder bland andra Horisontkören och Radioskugga. Under eftermiddagen leder hembygdsföreningen också en stadsvandring till Gamla Tyresövägen där nya bostäder ska byggas.