Publikrekord när simhallen tog emot behövande

Sex frivilliga frisörer ställde upp och klippte folk.
Sex frivilliga frisörer ställde upp och klippte folk.
Volontärer som ställde upp.
Volontärer som ställde upp.
Initiativtagaren Mikael Eljenmyr.
Initiativtagaren Mikael Eljenmyr.
Hemlösa och andra behövande köade på julaftonen för att besöka Sundbybergs simhall. Här fick man bada, bli klippt, få fötterna ompysslade, fika och svida om till nya varma kläder.

Ja, vilken succé det blev när simhallen för femte året i rad hade gratisöppet för hemlösa och andra behövande. Kön ringlade lång utanför simhallen innan man slog upp dörrarna på julaftonsmorgonen.

– Vi räknade till 35 i kö och sammanlagt kom över 130 personer. Det är det år vi haft mest besökande över huvud taget, säger initiativtagaren Mikael Eljenmyr, till vardags idrottschef på Sundbybergs stad.

Ett 20-tal volontärer, varav sex frisörer och två fotvårdare, hjälpte till att skapa en oförglömlig julafton för de som kom. Företag, organisationer och privatpersoner hade skänkt både fika och kläder, som räckte och blev över.

– Vi fick in så mycket att alla kunde få nya kläder från topp till tå. På juldagen skickade vi iväg det som blev över, ett 60-tal stora kassar med kläder till Centrumkyrkan som ska dela ut dem.

Såväl de som fick hjälp och de som hjälpte var mycket nöjda med det lyckade julaftonsfirandet.

– Jag har pratat med flera volontärer och de är så otroligt tacksamma för att de fick hjälpa till, och en del har sagt att det är den bästa julen de haft, berättar Mikael Eljenmyr.

Läs mer: Här behöver ingen vara ensam i jul