ANNONS

88-åring puttades från perrong – man dömd för vansinnesdådet

88-åring puttades ner på spåret vid Abrahamsbergs tunnelbanestation. Nu döms mannen som gjorde det.
Här, vid Abrahamsbergs t-bana, föll mannen handlöst ner på spåret efter att ha blivit puttad.
88-åringen väntade på tunnelbanan i Abrahamsberg när han plötsligt attackerades av en man i 30-årsåldern. Åldringen föll ner på spåret – oförmögen att ta sig upp. Nu döms mannen för den livsfarliga gärningen.
ANNONS

I december förra året skulle 88-åringen ta tunnelbanan från Abrahamsberg när han helt oprovocerat blev attackerad av en man i 30-årsåldern. 30-åringen, som tidigare hade varit aggressiv mot flera personer på perrongen, puttade 88-åringen så hårt att han föll – rakt ner på tunnelbanespåret.

På grund av sina livshotande skador och sin ålder var mannen oförmögen att själv ta sig upp. När han väl kom till sjukhus konstaterades att han drabbats av allvarliga skelettskador och blödande sår i huvudet.

”Livsfarlig gärning”

Nu döms 30-åringen för grov misshandel och olaga hot. Solna tingsrätt skriver i domen att 88-åringen har ”orsakats livshotande kroppsskador och långvarig smärta samt att gärningen har varit livsfarlig”.

Om 30-åringen skriver tingsrätten att han har visat ”särskild hänsynslöshet mot bakgrund av målsägandens ålder och genom att oprovocerat angripa honom”.

ANNONS