Pyromanjakt i Hökarängen

Polisen ska kartlägga bränderna i Hökarängen.
Polisen ska kartlägga bränderna i Hökarängen.
Sex anlagda bränder i flerfamiljshus på mindre än två månader.

Polisen gör nu en kartläggning, på jakt efter en eventuell pyroman i Hökarängsområdet.

Klockan halv fyra natten till den 17 mars började brandvarnaren på Tisdagsvägen att tjuta. När lägenhetsinnehavaren gick upp och kollade, visade det sig att det brann i utsidan på ytterdörren. Hen lyckades själv släcka elden.

Efter flera liknande bränder i början av året, tittar polisen nu närmare på vad som försiggår i Hökarängen.

– Först kunde man tänka sig att det var pojkstreck. Men att elda i någons brevikast är allvarligare än så. Vår brottssamordnare har fått i uppdrag att göra en kartläggning, för att se om vi kan hitta ett mönster och hindra en eventuell pyroman från att göra det igen, säger Henrik Karlsson, operativ koordinator på Farstapolisen.

Preliminära uppgifter från polisen säger att det rör det sig om sex bränder sedan den 29 januari: tre på Lingvägen, två på Tisdagsvägen och en på Kontoristvägen. Inga personer ska ha kommit till skada.

På Tisdagsvägen har det brunnit två gånger i samma trappuppgång. En person som bor i huset, men som vill vara anonym, berättar:

– Första gången var det brandrök i trapphuset när jag kom hem. De sa att någon hade lagt en soppåse på ett dörrhandtag och tänt på. Och senast i förra veckan var det poliser i huset på morgonen.

Är du orolig?

– Ja, natten efter den senaste grejen sov man lite oroligt, särskilt när det hördes spring i trappuppgången.