Pyssla eller testa pisterna på lovet

Nästa vecka är det Stockholmarnas tur att ha sportlov. Några åker till fjällen, andra till släktingar, men det finns också en hel del att göra på hemmaplan.

Göteborgarna var först ut med sportlov vecka 7 och nu är det Malmös tur. Men håll ut, nästa vecka kommer sportlovet till Stockholms skolor och för alla som planerar ett lov hemma så finns det en hel del aktiviteter att välja mellan.

För utförsåkare väntar pisterna i Flottsbro och Hammarbybacken och om längdskidåkning känns mer lockande så finns det flera mil preparerade skidspår i söderort.

Fryshuset håller igång med både inomhus- och utomhusaktiviteter.

– Vi ska bland annat ha pärlplattebonanza. Då kommer en konstnär som tillsammans med ungdomarna ska skapa ett verk med 900 000 pärlor, säger Cecilia Östergren. Hon är verksamhetsansvarig för Lovely Days, som ansvarar för aktiviteter för ungdomar mellan 10 och 20 år.

– Under sportlovet har vi också senarelagt öppettiderna så att ungdomarna ska kunna ta sovmorgon, säger hon.

I Skarpnäcks kulturhus bjuds in till filmklubb och Dockteaterkollektivet underhåller de yngre barnen med föreställningen ”Örnen och Björnen”.

Om det spritter i kroppen på måndagen så är det läge att besöka Kulturskolan i Bredäng. Där finns möjlighet att prova på bland annat orientalisk dans och slaginstrumenten djembe och steelpan. På Gröndals bibliotek blir det tipspromenad och pyssel.

– På lördag, den 23 februari, ska vi ha Vårsalong där barn mellan 0 och 12 år får göra konstverk. Sedan blir det vernissage den 16 mars, berättar bibliotekarien Märta Linnros.

Fakta

Tips för lovet

På de här webbsidorna kan du hitta fler sportlovstips:

stockholm.se /sportlov2013

barnistan.se

skidspar.se

lovelydays. fryshuset.se