ANNONS

R2-D2 kommer till Biograf Sländan för att mingla inför nya Star Wars-filmen

R2-D2.
R2-D2.
Har du drömt om att träffa R2-D2? Nu har du chansen att hänga med honom på Biograf Sländan i Riksten på fredag. Bakom roboten står Thomas Nixon som genomför besöket för välgörenhet.
ANNONS

På fredag kan du träffa R2-D2 och hans tillverkare Thomas Nixon på Biograf Sländan i Riksten inför den nya Star Wars-filmen.

– Vi skänker pengarna till barncancerfonden i stället för att betala honom, berättar Ingegerd Hesselgren som driver Biograf Sländan.

R2-D2 är runt en meter hög och rätt bastant med sina 55-60 kilo. Byggprocessen är ingen liten utmaning, varje del kräver olika sorters kunskaper och det tog ungefär 800 timmar att tillverka roboten.

– Allt är gjort från scratch. Min första robot tog ungefär ett år att bygga och den tredje som ska till bion tog ungefär åtta månader, berättar Thomas Nixon.

Vid 17-tiden kommer R2-D2 att vara på plats. Det är svårt att missa roboten eftersom den åker runt och låter en hel del, intygar Thomas Nixon som styr R2-D2 med hjälp av en fjärrkontroll.

Han berättar att det är en väldigt unik upplevelse för många barn att träffa roboten, som bland annat genomför besök på sjukhus. Men vi ska för all del inte glömma att de största Star Wars-entusiasterna kan återfinnas lite högre upp i åldrarna.

– Vuxna är lika förtjusta och barnsliga när de får träffa honom. De tar alltid selfies och kramar och pussar honom, berättar Thomas Nixon.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.