Råckstamordet: Polisen undersöker konflikter i den undre världen

väst, skjutning, råcksta
Kulorna som dödade kvinnan tros ha varit avsedda för någon annan.
Över en vecka har gått sedan en 18-årig kvinna sköts ihjäl i en lägenhet i Råcksta. Polisen undersöker bland annat konflikter bland kriminella för att hitta motivet.
– Vi har fått in väldigt värdefulla tips. Men än finns ingen frihetsberövad, säger Ola Österling på polisens mediecenter.

Den unga kvinnan hade nyligen flyttat in i lägenheten i Råcksta. Natten till onsdag i förra veckan sköts hon ihjäl. Gärningsmännen – vittnen såg två män – avlossade automateld genom fönstret och hon träffades. Männen ska sedan ha försvunnit i en bil.

”Pågående konflikter”

Enligt uppgift till flera medier misstänker polisen att den verkliga måltavlan var hennes make, en man i 35-årsåldern med kriminell bakgrund.

Det vill inte polisen kommentera närmare.

– Men vi tittar på underrättelser som har kommit in om pågående konflikter i den undre världen för att se om det finns koppling till motivbilden bakom mordet, säger Ola Österling.

Många tips

Ett stort antal förhör har gjorts, många tips har kommit in och en omfattande teknisk undersökningen har genomförts på brottsplatsen.

– Utredningen pågår med full fart. En mängd olika utredningsåtgärder har genomförts och fler återstår. Men vilka de är kan jag inte berätta i nuläget.

Polisen har sedan mordet haft en ökad närvaro av uniformerad personal i Råcksta för att öka tryggheten i området.