ANNONS

Råckstaolyckan: Förarens siktfält utreds

Olycksplatsen. Icaaffären där flickan befann sig före olyckan ligger på andra sidan gatan.
Olycksplatsen. Icaaffären där flickan befann sig före olyckan ligger på andra sidan gatan.
Vad kunde bussföraren se från sin plats bakom ratten? Hade han en chans att upptäcka den lilla flickan som sprang mot bussen? Det är nyckelfrågor när en eventuell skuld ska fastställas efter dödsolyckan i Råcksta den 27 november.
ANNONS

En dryg vecka har gått sedan treåriga Ginea tragiskt omkom vid en busshållplats på Söderberga allé, och utredningen av olyckan är i full gång. Den gäller misstankar om vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

– För närvarande riktar vi in oss på att få en dokumentation av förarens siktfält – vad han kunde se och inte se från sin plats, säger polisens förundersökningsledare Hans Brandt till Mitt i.

Såg flickan springa

Polisen har tillgång till filmer från övervakningskameror i både olycksbussen och Icaaffären där flickan befann sig med en anhörig strax före olyckan.

Bilderna från affären visar hur flickan springer iväg från den anhöriga vid kassan.

I nästa ögonblick ser ett vittne hur flickan kommer springande ut ur affären.

– Vittnet ser hur flickan rusar ut från affären i riktning mot busshållplatsen, och hur hon springer in framför bussen ögonblicket innan den startar.

Föraren märkte ingenting

Bussföraren har uppgett att han inte såg flickan komma springande. Han märkte överhuvudtaget ingenting utan körde vidare mot nästa hållplats. Först när han vänt med bussen och kom tillbaka till olycksplatsen några minuter senare blev han varse att en olycka skett.

Fortfarande återstår vissa tekniska undersökningar och en del vittnesförhör, men Hans Brandt räknar med att polisutredningen blir klar före årsskiftet.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.