ANNONS

Rädda Råstasjön vädjar om byggstopp

Henrik Persson är engagerad i nätverket Rädda Råstasjön.
Henrik Persson är engagerad i nätverket Rädda Råstasjön.
ANNONS

Kring nyårsskiftet ska Mark- och miljööverdomstolen fatta sitt beslut om huruvida man kan bygga 700 bostäder intill Råstasjön eller inte.

Nätverket Rädda Råstasjön, som i flera års tid har kämpat för att stoppa byggplanerna, vänder sig nu direkt till byggföretagen. I ett öppet brev till PEAB, Fabege och Unibail-Rodamco ber man dem att backa från byggplanerna för att inte ”skövla en unik naturmiljö”.

– Vi vädjar om att de ska ta sitt förnuft till fånga. Vi hoppas på svar och att de tar miljöansvar. De har hållit sig i anonymitet och inte själva gått in i diskussionen, säger Henrik Persson från Rädda Råstasjön.

Christian Hermelin, vd på Fabege, säger till tidningen att han inte deltagit i själva planläggningsarbetet, men menar att man redan tagit stor miljöhänsyn.

– Det är ju ett kraftigt bantat förslag där man tagit hänsyn i väldigt stor utsträckning till inte minst miljöfrågorna.

– Att säga att man skövlar, då tar de i med överord. All yta där är ju inte jungfrulig mark så att säga, det har ju bland annat funnits en gammal betongstation där, fortsätter han.

På Peabs presstjänst vill man inte uttala sig utan hänvisar till CSR-ansvarig. Man ber att få återkomma med svar imorgon torsdag.

Lokaltidningen Mitt i söker företrädare för Unibail-Rodamco.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.