ANNONS

Daniel räddade kvar Vallentuna BK i division 3 – men stannar han?

Daniel Melki tog över som tränare i VBK vid midsommar.
Daniel Melki tog över som tränare i VBK vid midsommar.
Vallentuna BK, som låg under strecket i somras, avslutade säsongen med att säkra sin plats i division 3 norra.
Deras nya tränare Daniel Melki har en stor del i framgången.
Men det är ovisst om han stannar till nästa säsong.
ANNONS

I lördags vann VBK över BKV Norrtälje med 2–1 hemma på Vallentuna IP. Laget vet nu att de stannar kvar i division 3 norra Svealand utan att behöva kvalspela för sin plats nästa säsong.

Det känns jätteskönt, det hade förlängt hela processen en månad till. Så det är skönt att slippa, säger Daniel Melki när vi når honom på telefon.

Ni låg ganska risigt till i somras men vände uppåt. Hur har det gått till?

– Jag tror jag sa då att jag gick in med ganska stor självsäkerhet. Vi hade tappat en del spelare, men fick in bra energi i laget. Jag pumpade in självförtroende i laget. Så från första matchen gick det som tåget. Jag var rätt säker på att det skulle gå bra. Det jag rör vid verkar bli till guld, det var likadant när jag tränade Södertälje SK. Det var en tuff utmaning, men jag gillar utmaningar.

Du släppte fram flera juniorspelare, som visade sig leverera. Hur vågade du ta den risken?

– Delvis har klubben en ambition att göra det. Men vi hade också tre spelare som försvann till USA för att studera. Och vi har haft otroligt mycket skador. Då var det inget snack om saken. Självklart var det en utmaning för juniorerna. Men de hakade på den positiva energin och det kändes som att det funkade. Med facit i handen är det skönt att vi klarade det.

 Det lät nyss som att du vill sälja in dig själv till andra lag. Är det så?

– Mitt kontrakt varar ju bara säsongen ut. Så som det känns nu är det osäkert om jag stannar. Vi för en dialog men inget är klart. Jag hade en liknande situation med Södertälje SK. Så det är två utmaningar som gått väldigt bra. Det är klart jag är sugen på ännu större utmaningar. Jag tror jag skulle greja ett lag högre upp.

Har du fått några anbud redan?

ANNONS

– Jag och Vallentuna har en dialog men det förs såklart dialog med två andra klubbar högre upp också. Man får se vart det landar.