ANNONS

Nu räddas valborgsfirandet i Ålsten

Majbrasan vid Ålstensängen lockar många familjer varje år. Arkivbild.
Majbrasan vid Ålstensängen lockar många familjer varje år. Arkivbild.
Bristen på frivilliga arrangörer gjorde att det traditionsenliga valborgsfirandet på Ålstensängen länge såg ut att inte bli av i år.
Men nu räddas tillställningen av en eldsjäl tillsammans med klass 8b på Höglandsskolan.
ANNONS

Det traditionsenliga valborgsfirandet vid Ålstensängen har lockat tusentals besökare de senaste åren. Sedan 2009 arrangeras tillställningen av föräldraföreningen på Ålstensskolan tillsammans med klasser på skolan, men i år valde de att skicka över stafettpinnen till någon annan.

– Vi har tyvärr inte haft möjlighet i år på grund av resursbrist. Arrangemanget kräver en hel del ideella insatser – man behöver vara ett gäng som har tid, säger Linda Strömgård, kontaktperson på Ålstensskolans föräldraförening.

Länge såg det ut som att ingen skulle nappa på erbjudandet om att bli arrangörer i år, och möjligheten att fira in våren på Ålstensängen såg därmed ut att gå till intet.

Men till alla som misströstat kan Mitt i nu berätta att majbrasan på Ålstensängen blir verklighet även i år – tack vare eldsjälen Erica Olivius och klass 8b på Höglandsskolan.

– Anledningen är först och främst att vi absolut vill behålla traditionen med Valborgsmässofirande på Ålstensängen. Det är ett mycket trevligt tillfälle att umgås med alla åldrar, träffa nya och gamla grannar, studiekamrater och nya inflyttade, säger Erica Olivius, som varit drivande i frågan vid Höglandsskolans föräldraförening.

Hon har på egen hand fixat tillstånd att göra upp en stor eld samt stått för kontakter med kommunen som måste köra dit riset som ska eldas upp.

– Fast jag fick en bra överlämning av Ålstensskolan. Utan deras hjälp hade det här inte blivit av i år, säger Erica.

Även om det mesta är på plats i planerandet inför valborgsfirandet eftersöks fortfarande en del hjälp. Bland annat är man på jakt efter sponsorer till en högtalarutrustning för att kyrkokören och det årliga vårtalet ska höras i den stora folkmassan.

– Och om det inte blir så får i väl ordna med allsång. Men huvudsaken är att det blir en eld, och så kommer det att bli.

ANNONS

 

 

Fakta

Valborgsfirandet i Ålsten

Klockan 19 inleds firandet med diverse försäljning. Sockervadd och fiskdamm utlovas. Intäkterna från försäljningen går till klass 8b:s klasskassa för framtida resa.

Vid 20-tiden blir det körmusik med efterföljande vårtal.

Klockan 20:30 tänds majbrasan.