ANNONS

Radhusen vid Folkets park engagerar

Folkets hus i Hässelby villastad.
Folkets hus i Hässelby villastad.
Artikeln om att Stadsmuseet rasar mot planerna på radhus vid Folkets hus har upprört känslor hos Hässelbyborna.
Läs några av kommentarerna här.
ANNONS

Lokaltidningens artikel om att Stadsmuseet avstyrker planerna på att bygga radhus i Folkets hus gamla parkområde i Hässelby villastad har minst sagt rört upp känslor hos Hässelbyborna.

I Facebookgruppen ”Händer i Hässelby Villastan” har över 50 kommentarer, och många av dem har blivit till egna små trådar.

De flesta håller med Stadsmuseet och vill inte att marken ska bebyggas med radhus, medan andra är mer positiva till planerna.

Läs några av kommentarerna nedan.

Fakta

Kommentarer på artikeln i gruppen "Händer i Hässelby villastan"

Mikael Edman: Kan inte göra annat än att dela Stadsmuseets syn mot planerna.

Mia Alenius: Om det ska byggas något så vore det väl bättre med nån form av affärslänga, typ som Ängbyplan.

Anna Schewrelius: Tror forfarande att det kan bli fint med radhus där.

Robin Rindestad: Tycker det är synd, men det är enda alternativet till att låta det förfalla om inte någon går in med kapital.

Gunnar Würtz (aktiv inom Liberalerna i staden): Folkets Hus är ett av få kvarvarande viktiga byggnader i Hässelby. Jag tycker Staden ska köpa huset av Folket Husföreningen, lösa ut billackeringen,rusta upp huset och använda det som samlingslokal för föreningar i stadsdelen. Tomten behöver ej bebyggas nu. Vi bygger så mycket i området ändå nu.

Anna Sjölander: Otroligt tudelad. Firade alltid valborg där som barn med musik, chokladhjul, sockervadd o allt som hör till. Varit på många fester där och alla barnen har varit där med dagmammorna en dag i veckan när det begav sig, alltid lussefirande o avslutningar i Folkets Hus. Många härliga o glada minnen. Nu – hus i dåligt skick och dåliga utrymmen på stor mark som mest står och förfaller och bostadsbristen som ökar och ägaren som vill få det att gå ihop… knepig ekvation.

Thord W Tanneståhl: Har bott i kåken. Bygg upp dansbanan alla stånd etc och ordna saker som förr så återkommer glädjen och parken lever igen.

Åza Aremyr Boding: Ja vad mysigt det låter! Ja till dansbana! Hur får vi det att hända?

Jonas Larsson: Tror på Radhusen. Idag är väl ”Parken” mest en ful parkeringsplats? Dom kulturhistoriska värdena är nog sedan länge förbi. 

Maria Björn Ax: ?= inga radhus. Det måste finnas något annat sätt att få in pengar för att renovera upp folkets hus. Tror att folk är mer en villiga att tex genom insamling få ihop dessa pengar.

Källa: Facebook