Rådigt ingripande mot rattfull i badbyxor

När polisen grep bilisten hade han bara badbyxor på sig.
När polisen grep bilisten hade han bara badbyxor på sig.
Vallentunaparet följde efter den onyktre bilisten från Täby galopp. Vid Danderyds sjukhus tog polisen över. Föraren var då kraftigt berusad och iförd endast badbyxor.

En man och en kvinna var på väg från Vallentuna mot Stockholm när de fick se något oroväckande, enligt en dom från Attunda tingsrätt.

På E18 i höjd med Täby Galopp blev paret nämligen omkörda av en bilist som körde på ett mycket konstigt sätt. Bilen vinglade och var på vippen att köra in i en medtrafikant.

Strax efter Roslags-Näsby körde paret upp jämsides med den vingliga bilen. De kunde konstatera att föraren hängde med huvudet och hade en person på passagerarsätet bredvid sig.

Paret trodde att medpassageraren var ett barn och bestämde sig för att försöka ingripa. Vid Danderyds sjukhus svängde bilen av efter att först ha kört in i ett metallräcke utmed vägen.

Efter att ha ringt polisen följde paret efter bilen in på sjukhusets parkering. Där kunde de se föraren kliva ur sin bil. Enligt domen var han då klädd i endast ett par randiga badbyxor. Kort därpå kom polisen och grep den 66-årige mannen. Han har nu dömts till två månaders fängelse för grovt rattfylleri.

Enligt 66-åringen gick färden till sjukhuset på grund av att hans fru slagit i huvudet och blödde. Mannen har nekat till brott. Han har i stället hävdat att bilen kördes av en främmande man som gått med på att skjutsa dem i bilen.

Händelsen inträffade i juli förra året.