Rädslan är stor efter mordförsök

Småbarnsmamman var på väg hem till sin lägenhet i Bredäng när en man följde efter henne in i porten.

Då hon nästan var framme vid sin dörr tog han fram två knivar och högg henne så att hon skadades svårt.

Polisen menar att det handlar om ett brutalt försök att ta kvinnans liv. Det var vid elvatiden på kvällen den 22 maj som hon gick in i sin port på Vita Liljans väg i Bredäng. En okänd man passerade tätt bakom henne.

Då hon gick in i hissen kom han efter. När de nått hennes våning ska han ha tagit fram två knivar. Enligt polisen sa kvinnan till mannen att hon hade barn och bad honom att inte skada henne utan bara ta det han ville ha. Mannen tog upp hennes bankkort, tittade på det – och log.

– Hon blev huggen i axeln och sedan i magen så att hon blev riktigt allvarligt skadad. Hon blev även huggen i ryggen, säger Jonas Lindberg vid söderortspolisen.

Mannen lämnade därefter den svårt skadade kvinnan. Husets övervakningskamera har lyckats fånga bilder av en man som verkar medveten om att kameran är placerad just där. På alla bilder vänder han bort ansiktet.

Kvinnan kom lyckligtvis till sjukhus och kommer att överleva.

– Vi har talat med henne. Det finns ingen hotbild mot henne som hon är medveten om. Hon kände inte heller igen mannen sedan tidigare, säger Jonas Lindberg som menar att det är ytterst ovanligt att någon ger sig på en annan människa på det här sättet.

Han är mycket angelägen om att den som kan ha sett minsta lilla som kan kopplas samman med händelsen hör av sig till polisen.

– Ibland sitter folk inte med saker som de inte tror är viktiga för oss, men det kan de vara.

James Randolph är en av alla de som bor i området där dådet ägde rum.

– Jag brukar gå den här vägen när jag tar tunnelbanan hem, säger han på engelska.

Han var också på väg hem den kvällen och såg polisbilarna utanför porten i huset på Vita Liljans väg som han just skulle passera. Han undrade vad som hänt men tänkte inte så mycket mer på saken utan gick hem och lade sig.

När Lokaltidningen Mitt i var på plats i Bredäng under torsdagen i förra veckan kommer det som en överraskning för honom att det han bevittnade var polisens arbete med att säkra spår.

Ur en port kommer två pojkar ut. De är 12 och 13 år gamla. En av dem berättar att han har läst om händelsen på internet. Den andre pojken berättar att han är rädd. Särskilt på kvällen och om han är ensam.

Rädd är också en småbarnsamma som kommer gående med sin vagn. Hon bor inte i området, men känner till händelsen. Hennes syster och mamma har berättat.

– Jag har en till syster som är i 20-årsåldern och bor hemma hos mamman. Hon går ofta hem själv, det är klart att familjen är orolig, säger hon.

James Randolph, som bor i området där mordförsöket skedde, passerade polisbilarna utanför porten på väg hem den 22 maj.foto: sara flodin

Fakta

Polisen söker efter vittnen

Polisen efterlyser en man som den 22 maj i år knivhögg en kvinna så svårt att hon var nära att dö.

Mannen kan ha varit runt 170 centimeter lång och var klädd i mörk luvtröja.

Han smet in efter kvinnan i porten till hennes bostadshus och följde med henne upp i hissen. På kvinnans våningsplan rånade han henne, drog fram två knivar och skar henne svårt.

Mannen tog inte med sig rånbytet utan lämnade kvinnan svårt skadad i hissen.

Har du sett någonting? Ring i så fall 11414.