ANNONS

Nu ska den rafflande guldstriden avgöras – så vinner ditt lag

Hammarvy. Djurgården. Allsvenskan.
Hammarby eller Djurgården – kommer något av Stockholmslagen ta hem det allsvenska guldet?
Nu ska det avgöras – i dag är det dags för den suuuper spännande upplösningen av allsvenskan.
Kommer Djurgården palla pressen? Kommer Bajens offensiv räcka? Kommer Malmö smyga upp i topp?
ANNONS

Har den allsvenska toppstriden någonsin varit så spännande som i år? Troligtvis inte.

Att samtliga tre Stockholmslag, Djurgården, Hammarby och AIK, varit inblandade i jakten på SM-guldet så länge som in i näst sista omgången har inte hänt på flera år.

I och med förlusten mot Malmö tidigare i veckan är AIK uträknade ur toppstriden och har ingen chans att försvara sin mästartitel från i fjol. Matchen om mästartiteln står nu i stället mellan Djurgården, Hammarby och Malmö.

Djurgårdens förutsättningar:

Djurgården sitter i förarsätet inför allsvenskans sista omgång. Blåränderna har tre poäng upp på andraplacerade Malmö och för att ta hem guldet räcker det med ett kryss borta mot Norrköping på lördag. Norrköping är dock starka på hemmaplan och har inte förlorat sedan 15 september. Kommer de vara tillräckligt formtoppade för att kunna snuva Djurgården på guldet?

Hammarbys förutsättningar:

Allsvenskans målfarligaste lag, Hammarby, ligger trots spetsegenskapen trea på målskillnad inför den allsvenska upplösningen. För att Bajen ska ha en chans på på guldet måste söderlaget vinna mot Häcken på lördag, Djurgården måste förlora och Malmö måste antingen förlora, kryssa eller göra färre mål än Hammarby. Kommer Maumer Tankovic snygga till siffrorna i målprotokollet tillräckligt för att gå om Djurgårdens Buya Turay i skytteligan och ta hem guldet till söder?

Malmös förutsättningar:

För Maaaalmöööee gäller samma förutsättningar som Bajen. Skånelaget måste vinna mot Örebro, Djurgården måste förlora och Hammarby måste antingen förlora, kryssa eller göra färre mål än Malmö. Malmö har samma poäng som Hammarby inför allsvenskas sista omgång men ligger två på målskillnad och har därför en liten fördel. Kommer Markus Rosenberg frälsa malmöiterna i sin livs sista allsvenska match?

Fakta

Toppstriden just nu

LAG                         M      +/-       P

1. Djurgården         29     51-17     65

2. Malmö                 29     51-16     62

3. Hammarby         29     71-37     62

Källa: Svenska fotbollsförbundet

Alla (typ) vill se avslutningen

Skulle Djurgården förlora och både Hammarby och Malmö vinna slutar samtliga tre topplag på samma poäng – då kommer allsvenskan avgöras på målskillnad.

Den rafflande avslutningen har fått stockholmarna att gå fullkomligt bananas. Desperationen efter en biljett till Djurgårdens potentiella guldmatch i Norrköping har pressat upp priserna på andrahandsbiljetterna så att de nu kostar flera tusen kronor och sportbarerna runt om i stan fullbokade.

Matchen på Tele 2 Arena har varit slutsåld sedan länge och tidigare i veckan meddelade polisen att man drar ner på antalet platser på arenan. Bajenfans som köpt biljett till sektionen över hemmaklacken kommer istället att flyttas till de nedre klacksektionerna.

Samtliga matcher i den avslutande omgången spelas klockan 13.00 på lördag.