Kram när raggarbilarna besökte äldreboendet

Margareta Ekholm och Rickard Erdin utanför Säbyhemmet när äldreboendena hade USA-vecka med bland annat raggarbilar.
Margareta Ekholm och Rickard Erdin utanför Säbyhemmet.
Den här veckan har äldreboendena i Salem USA-vecka. På tisdagen rullade ett gäng amerikanare in till stor glädje för både pensionärer och raggare.

Pensionärerna på Säbyhemmet hade samlats i foajén som prytts med USA-flaggor som hängde i taket. Och till slut rullade bilarna in, däribland en Cadillac och en Buick. Ur en av de brummande bilarna ljöd 50-talsmusik.

– Vad häftigt, sade Bibbi Ohlsson flera gånger och minglade runt bland bilarna tillsammans med väninnan Margareta Ekholm och andra pensionärer som bor på Säbyhemmet.

Snabbt framme

Margareta Ekholm och Bibbi Ohlsson var snabbt framme för att tala med förarna och passagerarna. Båda har ett bilintresse sedan tidigare.

Rickard Erdin, Margareta Ekholm och Bibbi Ohlsson hade kul under träffen.

– Jag har åkt i amerikanare ett par gånger, men det var länge sedan nu, säger Margareta Ekholm som bland annat varit på Power Meet i Västerås.

Bibbi åkte PV förr

Bibbi Ekholm har också tittat på bilar tidigare.

– Jag och min man brukade åka runt och titta på bilar, säger Bibbi Ohlsson och avslöjade för Mitt i att de hade en Volvo PV förr.

Korvmojs-känsla

Någon Volvo PV dök inte upp den här gången, men väl fyra klassiska amerikanare som efter Säbyhemmet fortsatte runt till de andra boendena i Salem. Efter träffen utanför Säbyhemmet gick pensionärerna in för att äta grillkorv.

– För att få lite korvmojs-feeling, säger Lotta Njammi, som är samordnare på Säbyhemmet.

Säbyhemmet dekorerat under USA-veckan. Efter bilträffen gick Bibbi och Margareta och åt grillkorv.

– Det är roligt att USA-temat pågår hela veckan. På fredag avslutar vi med hamburgare med tillbehör och cola, fortsätter Lotta Njammi.

Countryband och pub-quiz

I morgon torsdag väntar bland annat countryband. Pub-quiz och tipspromenad med USA-tema är annat som står på schemat. Veckan kom till efter en idé från lokala profilen Rickard Broberg som jobbar som aktivitetssamordnare i äldreomsorgen i Salem

Fick en kram

Bilförarna och medresenärerna var också glada över mottagandet. Över förväntan enligt Rickard Erdin som klev ur en Cadillac och fick en kram av Margareta Ekholm.

Bilarna uppställda utanför Säbyhemmet.

– De blev jätteglada, säger Richard Erdin från bilklubben Southern Streeters.

Ann Torpling med treåriga barnbarnet Katalina i baksätet kom också glidande till Säbyhemmet.

Margareta och treåriga Katalina. I bakgrunden Ann Torpling.

– Det här livet intresserar över generationsgränserna, sade Ann Torpling.