ANNONS

Raggarträffen kan bli alkoholfri

Raggarträffen i Vega kan tvingas bli alkoholfri.
Raggarträffen i Vega kan tvingas bli alkoholfri.
Vega Foto: Cristina Taccola
Raggarträff i Vega i augusti.
Polisen och arrangören ska se över om den årliga raggarträffen i Vega ska bli alkoholfri.
ANNONS

Raggarträffen i Vega har satt Haninge på kartan, hit kommer folk från hela landet med sina bilar. Efter den senaste träffen i augusti har många boende i området klagat då det har varit stökigt. Trafiksituationen blev kaotisk och raggarna ska ha spelat hög musik sent på natten enligt polisen. Många hade även med sig egen alkohol vilket bidrog till en stökig dag.

Klagomålen har gjort att polisen och arrangören ska se över om raggarträffen tvingas bli alkoholfri. I sådana fall skulle man inte heller sälja alkohol på plats som man gjort tidigare år.

– Någonting måste vi göra, när det blir för populärt blir det inget bra, om vi tar bort alkoholen kanske det kommer färre folk och inte bli lika stökigt, säger arrangören Carlo Taccola.

Vega Carlo Taccola Foto: Cristina Taccola

Carlo Taccola Foto: Cristina Taccola

Polisen: ”Raggarträffen är för stor”

Carlo Taccola har bestämt att han ska ha möte med polisen och alkoholmyndigheten för att bestämma hur de kan förändra raggarträffen.

– Bilträffen börjar kanske bli lite för stort för den ytan. Vi ska prata om hur vi kan förbättra och förändra. Det får ju stora konsekvenser i trafiken , under hela den dagen blir det stora störningar i det området, säger Lars Backelin kommunpolis i Haninge.