ANNONS

Rågsved får en egen dansbana

dansebana
Den runda dansbanan ska ha tak och högtalare.
Snart kommer Rågsved att få en dansbana, studsmattor och hammockar intill Rågsveds BP. Förslaget har tagits fram tillsammans med unga tjejer i Rågsved.

ANNONS

Rågsveds bollplan har tidigare fått en konstgräsplan, motorikbana, klätterhinder och en boulebana. En del av ytan lämnade intakt för senare projekt.

Här ska det nu bli en dansbana, trampoliner och hammockar.

Idén kommer från ett gäng unga Rågsvedstjejer.

– Vi har haft dialog och work shops på fritidsgården i Rågsved med ett gäng unga tjejer som dansar. De ville se en dansbana, studsmattor och hammockar på platsen. Vi skissade på ett förslag som vi gick tillbaka med för att få synpunkter, säger Fredrik Månsson, på idrottsförvaltningen.

Målet är att nå unga tjejer

Rågsveds IF har fått stöd från idrottsnämnden för projektet ”Tjejerna i Rågsved” med målet att aktivera unga och fysiskt inaktiva tjejer med utländsk bakgrund. I projektet har deltagarna erbjudits att vara med i planeringen av ytan intill Rågsveds BP.

Målet är att nå tjejer i åldersspannet 13-20 år.

– Dansbanan ska ha tak så att det går att vara där även om det regnar. Det ska finnas stationära högtalare som man kan koppla upp sig mot med sin telefon via Bluetooth så att man får musik. Dansbanan ska inte vara bokningsbar, utan tanken är att den är öppen för alla. Sedan kan ju dansgrupper gå dit också, säger Fredrik Månsson.

Projektet beräknas kosta 5 miljoner kronor. Nu har fastighetskontoret ansökt om bygglov för och stadsdelsförvaltningen är remissinstans.

– Det är bara taket som vi behöver bygglov för. Om bygglovet går igenom kan vi bygga dansbanan i höst och inviga den i vår när det är säsong, säger Fredrik Månsson.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.