Klass 4 på Rågsveds skola sprang för miljön

Lärare och elever som springer Jorden runt-loppet.
Lärare och elever som springer Jorden runt-loppet.
Eleverna i klass 4A på Rågsveds skola vill vara en positiv kraft för både närområdet och världen. Nyligen sprang de ett lopp för att uppmärksamma de globala målen – samt att Rågdalens parklek är hotad.

Den första april kommer barn världen över att springa Jorden runt-loppet. Det är ett initiativ från World children’s prize, WCP, för att uppmärksamma de globala målen. I särskilt fokus i år är målen om fred, ett inkluderande samhälle samt jämställdhet och minskad ojämlikhet.

Ghali Ben Makhlouf och Sara Alhamad vid Hagsätra IP. Foto: Jakob Adolfsson

Några som började i förtid var klass 4A på Rågsveds skola. De sprang loppet vid Hagsätra IP redan i måndags. Ghali Ben Makhlouf, 10, och Sara Alhamad, 10, är klassrepresentanter. De berättar om vad de vill uppnå med manifestationen.

– Det handlar om de globala målen och om hur vi ska få en bättre framtid. Vi vill också hjälpa Rågdalen, säger Ghali Ben Makhlouf, 10.

Sara Alhamad är bekymrad över att många slänger plast och annat skräp i naturen.

– Vi måste tänka på framtiden så att det inte blir mer klimatförändringar. Det måste finnas en tanke för hur det ska gå för våra barns barn. Det finns bara ett jordklot som vi måste ta hand om, säger hon.

Finns det något mer som ni skulle vilja förändra i Rågsved?

– Mindre droger och mer soptunnor. Fler soptunnor kanske skulle göra så att fler kastar skräp där, för det gör ingen nu, säger hon.

Klass 4A på Rågsveds skola håller i egentillverkade skyltar med olika budskap. Foto: Jakob Adolfsson