ANNONS

Raketer orsakade brand i soptunna i parken

Soptunnan vältes för att fungera som fyrverkeribord.
Soptunnan vältes för att fungera som fyrverkeribord.
Raketer orsakade bränder både i sopnedkast i två olika lägenhetshus och i en soptunna i Byparken i Solna under nyårsnatten.
ANNONS

Redan dagarna före nyårshelgen kom anmälningar in om att det sköts med raketer mot bland annat bilar och balkonger på olika platser runt om i Stockholm.

Torsdagen före nyår rökfylldes även Hallonbergen centrum efter att ungdomar smällt smällare och raketer inne i gallerian.

Och stöket fortsatte under nyårshelgen.

När en boende intill Byparken i Solna gick ut på sin balkong vid halv tre på natten såg hon hur det började brinna i en soptunna på bollplanen i parken. Tunnan hade välts och sedan använts som ramp för att skjuta raketer ifrån.

Det var helt galet med smällare och raketer runt Bygatan.

– Jag var hemma hela kvällen och natten då min hund är så rädd. Det var helt galet med smällare och raketer runt Bygatan. När jag sedan kom ut på balkongen sent på natten så såg jag  hur det gnistrade och började brinna i en papperskorg i parken, berättar hon.

Kvinnan ringde 112 och brandkåren kom snabbt till platsen och kunde släcka branden som då blivit ganska omfattande berättar hon.

– Jag blir så förbannad på att man bara förstör och lämnar på det här viset. Raketerna skickades också i princip mot huset, de hade ingen koll alls. Dessutom är det vuxna människor som beter sig så här, ska vi klaga på hur ungdomarna beter sig så måste vi ju faktiskt förgå med gott exempel.

Raketer sköts i sopnedkast

Under nyårsnatten, mellan klockan 01 och 04, larmades också räddningstjänst och polis till två bostadshus i Solna där någon kastat ner brinnande fyrverkerier i sopnedkasten.

ANNONS

I ett annat bostadshus hade en raket tuttat eld på en sopkvast.

– Det finns alltid de med dåligt omdöme som smäller på fel plats, säger Stegfan Olsson vid Solnapolisen.

I övrigt var nyårsnatten relativt lugn enligt polisen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.