ANNONS

Kaos när pojkar sköt raketer i Rågsved centrum

rågsved, raketer
Ungdomar firade av raketer helt okontrollerat i Rågsved centrum, på annandagen.
Annandagens kväll blev kaotisk i Rågsved centrum. Ungdomsgäng fyrade av mängder med raketer och utsatte både andra och sig själva för fara.
– Det var rena vilda västern, säger Gerda Jetzkus Sundberg, en av många som ringde polisen.
ANNONS

Det rådde knappast julfrid i Rågsved centrum på annandagen. Vid halv 8-tiden på kvällen började tonårspojkar fyra av raketer och jaga runt varandra, timme efter timme.  Till slut låg röken tung över torget, och de höga knallarna störde och skrämde omgivningen.

– Det var rena vilda västern. Tonårskillar sprang fram och tillbaka över torget hela kvällen, och på parkeringen bakom ungdomsgården. De kastade till och med fyrverkerier mot varandra. Det är ju farligt, säger 83-åriga Rågsvedsbon Gerda Jetzkus Sundberg.

Hon bor i seniorboendet med fönster ut mot torget och plågades svårt av oväsendet långt in på natten. Att sova var omöjligt. Två gånger ringde hon polisen. Det var hon inte ensam om.

– Det är många som har ringt hit, så vi är väldigt medvetna om problemet. Vi kommer att hålla koll på Rågsved centrum och agera om det behövs. Det här måste få ett slut, så att ingen kommer till skada, säger en anställd vid Farstapolisen.

Faktum är att stöket och raketuppskjutningarna började redan dagarna för jul. Även då ringde Rågsvedsbor polisen. På julafton och juldagen var det lugnt, men på annandagen var det alltså dags igen.

När Gerda Jetzkus Sundberg skrev om kaoset på Facebooksidan Rågsved-Anslagstavlan fick hon repsons från andra Rågsvedsbor. ”Det är obehagligt att ens gå ner till centrum när det skjuts raketer helt okontrollerat”, skrev en kvinna. ”Någon borde verkligen ta tag i dem innan det går jävligt illa för nån”, kommenterade en annan. Andra undrar var föräldrarna håller hus och konstaterar att man måste vara 18 år för att få köpa och använda raketer.

Polisen uppmanar människor att ringa 112 om det blir stökigt igen.

ANNONS

Gerda Jetzkus Sundberg hoppas på lugn och ro under mellandagarna.

– Jag har mycket svårt för smällare och raketer. På nyårsaftonen är jag förberedd, men det går för långt när det skjuts på annandagen, säger hon.

raketer, nyår

Man måste ha fyllt 18 år för att få köpa och använda raketer.  Foto: Mostphotos

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.