ANNONS

Spejsad raketost tillbaka på marknaden

Dagens raketost är trådlös och mjukare än den förra.
Dagens raketost är trådlös och mjukare än den förra.
Ost förpackad i ett papprör som knuffades upp och skivades av med det tillhörande snöret. Känner du igen beskrivningen? Raketosten är tillbaka.
ANNONS

Raketosten har blivit en ikonprodukt för svenskt 50-, 60- och 70-tal. Den spejsade osten förpackad i ett rödbeklätt pappersrör var ett självklart alternativ på frukostmackan i de flesta svenska hem. År 1979 försvann den från marknaden – men nu är osten tillbaka.

– Det känns väldigt roligt att lansera Raketost som är en nostalgisk flirt med vår klassiska Raketost. Nu hoppas vi att den åter får ta plats på frukostbordet och skapa nya minnen för framtiden, säger Annika Skardal, på Kavli i ett pressmeddelande.

Tillverkas i Älvsjö

Doften av Raketosten som sprids på Kavlifabriken i Älvsjö är densamma som för 40 år sedan. Men utseendet är något annorlunda. Den moderna Raketosten är mjukare och dessutom trådlös. Istället för en hårdost i papprör är dagens Raketost en mjukost i ståtub. Men smaken ska vara likadan enligt tillverkaren.

– Vi vill tacka våra konsumenter som hållit minnet av Raketosten vid liv, i sociala medier finns till exempel grupper som enbart talar om den. Vi hoppas många kommer att uppskatta den klassiska smaken ändå, säger Annika Skardal.

I butik nästa vecka

Raketosten lanserades på den svenska marknaden strax efter andra världskriget och red på rymdvågen som uppstod i och med kapplöpningen mellan USA och Sovjet. Den blev snabbt väldigt populär bland svenskarna. Från och med nästa vecka finns osten åter i butik igen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.