Räkna med kalla kårar på Runbygårdens fest

Lina Eriksson, Lisa Åkerblom, Michaela Häggberg, Moa Dansk, Clara Andén och Anton Lindell med Amac Bzran, fritidsledare på Grimbogården.
Lina Eriksson, Lisa Åkerblom, Michaela Häggberg, Moa Dansk, Clara Andén och Anton Lindell med Amac Bzran, fritidsledare på Grimbogården.
Räkna med kalla kårar om du tänkte vara på Runbygården i Upplands Väsby nästa fredag.

Spöken kan slå till när fritidsgården är platsen för ett riktigt läskigt halloweenparty.

Ingen går helt säker när Runbygården vid Runbyskola arrangerar ett halloweenparty som heter duga.

När solen har gått ner och mörkret lägger sig över Runbyskolan byter skolan skepnad för några timmar. Den i dagsljus så trygga skolan får andra konturer i mörkret och stämningen är perfekt för ett party i halloweenstil.

Tidigare har det ofta varit halloween på ladan i Smedby men i år har fritidsgårdarna i kommunen gått samman och arrangerar detta halloweenparty.

Halloweenfesten pågår hela kvällen. Mellan klockan 19 och 21 blir det spökvandring i Runbyskogen. De som då vågar följa med på spökstigen i skogen kan förvänta sig ett annorlunda äventyr.

– Fritidsledare kommer att vara utklädda och hålla till lite varstans i skogen. Det blir en del överraskningar, säger fritidsledaren Fredrik Nensén.

Utöver spökvandringen blir det även grillning och i idrottshallen kan du testa innebandy och spökboll. Men höstlovsveckan innehåller så mycket annat, både på Runbygården och kommunens andra fritidsgårdar också.

Det handlar bland annat om bak med en bagare, biljardturnering, bingo, bowling i Kista och du får även chansen att testa orientalisk mat.

På kommunens hemsida kan du kolla exakta tider för de olika aktiviteterna.

I Messingenhuset anordnas en rad aktiviteter, men det kostar en slant.