ANNONS

Räkna med omvägar – i ett år

Vägen kommer att vara avstängd under ett års tid.
Vägen kommer att vara avstängd under ett års tid.
Boende längs Skyttens väg och Bygdegårdsvägen kan räkna med mer trafik utanför huset i upp till ett år. Så länge väntas arbetet med att gräva ned fjärrvärmeledningar vid Enköpingsvägen pågå.
ANNONS

I början av 2018 kommer Enköpingsvägen genom Kungsängen stängas av för grävarbeten. Eon ska gräva ned ledningar för fjärrvärme på sträckan mellan Svartviksbacken och Bygdegårdsvägen och trafiken kommer under tiden ledas om via Skyttens väg, Bydgegårdsvägen och Kungsvägen.

– Omledningsvägen ska man nog räkna med att använda i ett år, säger Ida Brännström som är teknisk chef på Upplands-Bro kommun.

Förberedelser pågår

Just nu pågår förberedande arbeten längs omledningsvägarna för att öka trafiksäkerheten. Man ser över skyltningen vid övergångsställen och ett nytt övergångsställe ska anläggas utanför Pärlans förskola. Där ska också en grusplan göras iordning för hämtning och lämning av barn.

Enköpingsvägen stängs av – trafiken leds om enligt grön markering. Bild: Google Maps

Refuger och avsmalningar kommer också tas bort för att öka framkomligheten och nya mittenlinjer målas för att trafiken ska hålla sig på rätt sida.

När Enköpingsvägen stängs av hänvisas tung trafik till att åka på E18. Bussarna kommer fortsätta gå på Enköpingsvägen, liksom byggtrafiken till Ringvägen. Det kommer via Kungsvägen vara möjligt att ta sig till infartsparkeringen vid pendeltågsstationen.

Mätningar ska skydda mot buller

För att undvika allt för mycket störningar för de boende på omledningssträckan gör kommunen löpande mätningar av trafikmängd, hastigheter och buller.

– Vi utvärderar hela tiden för att vi ska få svart på vitt hur det ser ut – och kunna göra någonting åt det, säger Ida Brännström.

ANNONS

Och förutom fjärrvärmen kommer stöket ge en extra fördel när det är klart säger Ida Brännström.

– Eon kommer att bredda gång- och cykelvägen längs Enköpingsvägen så att den håller regional standard. Så det kommer att bli fint när det är färdigt och stor nytta för kommunen och kommuninvånarna, säger hon.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.