Räls i Agadepån läggs på is

Göran Löfstrand, projektledare för Agadepån.
Göran Löfstrand, projektledare för Agadepån.
Uppställningsplatserna för alla vagnar som ska trafikera sträckan Sergels torg-Gåshaga byggs inte klart. Eftersom Sverigeförhandlingarna och diskussionerna om en t-bana till Lidingö pågår läggs arbetet på is.

I mars 2013 sattes arbetena med spårvagnsdepån i Aga igång och hela depån planeras att bli klar i slutet av 2017. Enligt den så kallade Sverigeförhandlingen finns planer på att eventuellt bygga ut tunnelbanan från Ropsten till Lidingö centrum. Om det blir en tunnelbana till Lidingö kan uppställningsplatserna för 30 vagnar bli outnyttjade. Ihopkopplingen mellan Lidingöbanan och Spårväg city kanske inte blir av och detta påverkar byggandet av Agadepån.

– Vi färdigställer inte de uppsamlingsplatser som skulle byggas för alla vagnar. Innan vi vet vad som kommer att ske med ihopkopplandet så avvaktar vi. Vi lägger inte ut någon räls där dessa vagnar ska stå, säger Göran Löfstrand, projektledare för Agadepån.

Hur ser du på det?

– Det är inte mycket vi kan påverka för tillfället, säger han.

Företrädare för Lidingö stad tycker att utvecklingen är illavarslande.

– Ja, det är mycket oroande. Om det blir ändrade planer och inte någon Spårväg city då är det ett löftesbrott. Lidingö har planerat för detta och sålt marken och gett bygglov. Jag blir mycket irriterad om det inte blir av, säger Christer Åkerhielm (M) ordförande för tekniska nämnden.

Läs mer i fredagens Lidingö tidning.