ANNONS

Polisen : Tror rånen i Tullinge och Salem hör ihop

rån-tullinge-salem-split 2019
Det var rån i både Salems centrum och Tullinge på tisdagen. Polisen tror på samband.
Först ett rån i Salem på tisdagen.
Sedan två på onsdagen - ett i Salem och ett i Tullinge.
– Man hade nästan väntat på att det skulle komma ett rån även här, säger Elias som jobbar på Pressbyrån i Tullinge gård.
ANNONS

När Mitt i kommer till Salems centrum är verksamheten åter igång i den rånade butiken. Men ute i mittgången står två frisörer och samtalar och tittar.

– Här brukar vi inte stå annars, säger Carmen Saliba som jobbar på Dapper-Man.

Carmen Saliba - Rån Salem Cenrum

Carmen Saliba utanför Dapper-Man i Salems centrum. Foto: Stefan Källstigen

”Kvinnan åkte i golvet”

De pratar om tisdagens och onsdagens händelser. Det första rånet ägde rum på tisdagen. En kvinna på besök i Salems centrum fick sin väska ryckt.

– Kvinnan åkte i golvet och jag såg hur andra sprang efter, säger Marbel som jobbar på Capillus Salong.

Har varit mycket senaste tiden här i Tullinge.

Elias Özmen

Blev hotade

Ute försökte mannen få igång en bil, men misslyckades. Personerna som tog upp jakten på mannen blev hotade med ett pistolliknande föremål enligt polisen.

– Men jag vill inte säga om det var kvinnans bil som man försökte få igång, säger Kjell Lindgren som är presstalesperson på polisen.

ANNONS

”Två tjejer blev rädda”

Polisen rubricerar tisdagens händelser i Salem som rån. På onsdagsförmiddagen inträffade ett nytt rån i  Salem. Den här gången mot tobaksbutiken i centrum som också är postombud. Två gärningspersoner kom in i butiken.

– Jag såg hur två tjejer blev rädda och backade ut, säger Carmen Saliba som jobbar snett över gången från drabbade butiken.

Polisen tror inte att det finns ett samband mellan tisdagens och onsdagens rån i Salem.

– Vid första påseendet är det inte troligt att det finns ett samband mellan måndagens rån i Salem och dagens. Men vi jobbar på att titta på dem, sade Kjell Lindgren sent på tisdagseftermiddagen.

Samband Salem och Tullinge

Däremot håller polisen för troligt att det finns ett samband mellan onsdagens rån i Salem och onsdagens rån i Tullinge. De inträffade med bara en halvtimmes mellanrum. Och i båda fallen var två gärningspersoner vid butikerna.

Rån Tullinge Pressbyrå

Pressbyrån vid Tullinge gård. Foto: Stefan Källstigen

– Det är troligt att det finns ett samband. Men vi vet inte säkert än. Vi har inte hållit alla förhör, säger Kjell Lindgren.

”Varit mycket i Tullinge”

På Pressbyrån i Tullinge gård träffar Mitt i Elias Özmen. Han berättar att han egentligen var sjuk men fick rycka in som ersättare efter rånet.

– Man hade nästan väntat på att det skulle komma ett rån även här. Det har varit mycket senaste tiden här i Tullinge, säger han.

Rån Tullinge Pressbyrå

Personalen har fått blommor efter rånet. Foto: Stefan Källstigen

”Förhoppningsvis lugnt”

Han berättar att rånet mot Pressbyrån var ganska utdraget. Att polisen nu gripit två personer tycker han att är lättande. På både Pressbyrån och i Salems centrum finns kameror.

– Förhoppningsvis är det lugnt ett par år nu. Vad jag hört så kände polisen igen gärningspersonerna. Och sedan gjorde de husrannsakan, säger Elias Özmen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.