ANNONS

Här anländer rånarna – låste in offer på toa

rån-mot-lager-lastbil
Rånarna kom med två lastbilar och en personbil mitt i natten.
Rånarna hade med sig lasbil till lagret i Tumba och fick med sig alkohol för minst 360 000 kronor.
Nu åtalas tre män som är misstänkta för att ha planerat och deltagit i rånet – av av dem är från Värmdö.
ANNONS

Strax innan midnatt fredagen den 14 september tog sig flera rånare in hos ett logistikföretag på Tuna gårdsväg i Tumba. De anlände hit i lastbil med stulna registreringskyltar och en personbil.

– Tre rånare var med inne på lagret och en person väntade i en lastbil utanför. Sedan var en femte person någon annanstans, säger åklagaren Josephine Boswell.

Stängdes in på toaletterna

Rånarna var maskerade och hade något som såg ut att vara en pistol. Tre anställda stängdes in på toaletterna. En anställd fick under pistolhot utföra arbetsuppgifter åt rånarna, innan även han blev instängd. Två andra anställda attackerades och stängdes in på toaletterna direkt. De beordrades att hålla sig lugna under rånet som pågick i en och en halv timme.

Hittades i lastbil med alkohol

Två män i 40-årsåldern, en från Årsta och en från Värmdö, har nu åtalats misstänkta för grovt rån alternativt medhjälp till grovt rån. Årstabon greps efter en kortare jakt på Hågelbyleden i en lastbil med alkohol från lagret men har i förhör nekat till att han varit med i rånet.

Lastbil stulen alkohol

Polisen hittade snart en av lastbilarna. I lastbilen fanns delar av alkoholen och en av de män som nu blivit åtalad. Foto: Polisens förundersökning

Det gör även den andre misstänkte mannen från Värmdö. Enligt åklagaren var det han som skaffade fram lastbilar som senare utrustades med stulna registreringsskyltar. Åklagaren planerar att väcka åtal mot en tredje man som är häktad på fredag. Dessutom är ytterligare en person häktad i sin frånvaro.

– Vi vet inte var han är, säger åklagaren Josephine Boswell.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.