85-åring rånad i sitt hem på natten: ”Pappa blev skärrad”

Den 85-årige mannen rånades i sitt hem mitt i natten
Den 85-årige mannen rånades i sitt hem mitt i natten
En 85-årig man rånades i sitt hem en natt i början av april.
Fallet var det andra på kort tid i Tyresö – bara ett par veckor tidigare råkade en jämngammal kvinna ut för samma sak.

En natt i början av april vaknade en 85-årig man av att någon levde om inne i villan i Tyresö. När mannen, som lever ensam sedan hans hustru gått bort, gick upp med sin rollator upptäckte han att det inte var hemtjänsten utan några vilt främmande personer. En av dem tvingade in mannen i sovrummet igen medan de andra fortsatte att bära ut saker ur huset.

Han räknade till fyra stycken.

När rånarna lämnat huset kunde mannen inte slå larm – de hade tagit hans trygghetslarm. Istället låg han kvar i sin säng tills hemtjänsten kom tillbaka klockan 03.30.

– Han skärrad och vågade inte röra sig, berättar mannens dotter för Mitt i Tyresö.

Rånarna fick bland annat med sig mannens kassaskåp med alla viktiga papper och smycken som mannens hustru lämnat efter sig.

Dottern tror att rånarna hade kartlagt sitt offer i förväg. Till att börja med hade de försökt bryta upp den dörr som ligger längst bort från mannens sovrum. De hade dock inte lyckats och istället slagit sönder en fönsterruta.

– Ett par veckor innan hade pappa släppt in en försäljare som knackade på, berättar hon.

Efter rånet har mannen mått dåligt och inte känt sig trygg, berättar dottern.

– Han fick sova hos oss en tid. Nu mår han okej under omständigheterna, berättar hon.

Rånet är det andra fallet på kort tid där äldre har blivit rånade i sina hem i Tyresö. Bara ett par veckor tidigare drabbades en kvinna i 85-årsåldern. Den gången kom de två rånarna in medan hon satt och tittade på tv vid 21-tiden på kvällen.