ANNONS

53-åring dömd för att ha rånat äldre

Mannen valde ut sina offer på banken i Farsta, följde efter dem och rånade dem.

I samtliga fall rörde det sig om brott mot äldre personer från Bandhagen och Farsta. Nyligen dömdes han till fängelse.
ANNONS

Enligt domen kan den 53-årige mannen kopplas till tre våldsamma åldringsbrott i Farsta och Bandhagen under maj och juni. Alla de drabbade, som är mellan 79 och 93 år, har hämtat ut pengar på Nordeas bankkontor i Farsta och sedan blivit bestulna på plånböcker och väskor.

Vid ett tillfälle följde han efter en 93-årig kvinna till hennes hem. I porten tog han tag och höll fast i henne, samtidigt som han tog hennes plånbok. Med sig fick han 7 100 kronor, kontokort och id-kort.

53-åringen har nekat till brott. Tingsrätten menar dock att brotten kan styrkas genom övervakningsfilmer från banken, övervakningsfilm från bussar och vittnesuppgifter. Han har nu dömts till fängelse i två år och tre månader för rån, grov stöld och misshandel.

Mannen åtalades även för ett fjärde rån, men friades då han inte säkert kan kopplas till brottsplatsen. Enligt åtalet ska mannen ha slitit en handväska innehållandes bland annat 4 000 kronor från en kvinna i 80-årsåldern. Då hon ser dåligt har hon inte kunnat peka ut någon gärningsman. Ett vittne såg mannen, men endast bakifrån.

– Han kom springandes emot mig och jag började skrika allt vad jag kunde. Han slog mig i ryggen så jag hamnade över rullatorn och blev hängandes där. När han skulle ta väskan ramlade han över mig så jag föll ner på marken och slog mig riktigt ordentligt. Det var väldigt obehagligt, säger kvinnan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.