ANNONS

Rånade butik med sten som vapen

Genom att slå med en stor sten i disken tvingade två rånare till sig pengar i en kiosk i Häggvik.

Nu har de båda männen dömts till fängelse.
ANNONS

I slutet av juni rånades en kiosk i Häggvik. Enligt domen ska en 24-årig Sollentunabo gått in i butiken och slagit med en sten i kassadisken och under hot tvingat till sig 100 kronor.

Vid ett senare tillfälle samma dag kom 24-åringen tillbaka till butiken i sällskap med en 23-årig Sollentunabo för att försöka komma över mer pengar.

Enligt domen försökte 23-åringen öppna kassaapparaten, men när butiksinnehavaren försökte hindra dem uppstod tumult där även 24-åringen skadades.

Vad som sedan hände har tingsrätten inte kunnat reda ut.

I domen framgår att vittnen har uppgett att butiksägaren försökte slå sig fri från angriparna och lyckades fly ut ur butiken, och jagades sedan av rånarna som enligt vittnena då hotade att döda honom om de inte fick en stor summa pengar.

De åtalade Sollentunaborna nekade till brott, men tingsrätten ansåg att kioskägarens berättelse var trovärdig och fick stöd av vittnen på platsen.

23-åringen dömdes för försök till rån och straffet blev fängelse i två år eftersom tidigare brottslighet också räknades in.

24-åringen dömdes för rån, försök till rån samt olaga hot, och i hans fall blev straffet 1,5 års fängelse.

Tillsammans ska de betala skadestånd till brottsoffret, dels för de åtalspunkter de dömts för: rån, försök till rån och olaga hot.

ANNONS

24-åringen ska enligt sitt eget medgivande även betala tillbaka de 100 kronorna till kioskägaren.

Tingsrättens dom har överklagats till hovrätten.

– Min klient anser att om det hände något, så var det i så fall den andra killen som hade gett sig på kioskägaren. Han anser att gärningens ska rubriceras som försök till stöld i stället, säger 23-åringens advokat Dennis Harding.

24-åringens advokat har inte kunnat nås för en kommentar.

– Min klient anser att om det hände något, så var det i så fall den andra killen som gett sig på kioskägaren. Dennis Harding, advokat

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.