Rånade flickans mamma: ”Hur feg får man vara?”

Den 12-åriga flickan blev i morse påhoppad av fem killar som försökte råna henne i Hässelby villastad.

– Jag är jättearg, de förstår inte vad de utsätter folk för, säger flickans mamma, som vädjar till allmänheten om hjälp att identifiera rånarna.

Lokaltidningen Mitt i skrev tidigare i dag om den 12-åriga flickan som utsattes för ett rånförsök i dag, måndag, när hon var på väg till skolan.

Nu vill flickans mamma att de som såg eller hörde något hör av sig till polisen.

– Hur feg får man vara om man ger sig på en 12-årig tjej, de skrämmer folk mer än vad de tror, de tycker nog själva inte att det är en stor grej, säger mamman.

Det var vid 10.20-tiden i dag som flickan mötte fem pojkar vid korsningen Lindaus väg/Torevägen i Hässelby villastad.

– Hon var på väg till skolan och hon tyckte först inte att det var så konstigt. Sedan började de viska och en av killarna började dra i hennes skolväska.

Flickan hade väskan runt kroppen och därför lyckades pojken inte få tag på väskan.

– Då drog de i nycklarna, men då blev hon så arg att hon började springa. Då började de sparka efter henne, varpå hon skrek rakt ut, säger mamman.

Då började pojkarna, som enligt flickans bedömning var mellan 14 och 17 år och hade luvor uppdragna över huvudet, ha skrattat och sprungit därifrån. Flickan tog sig till skolan och pratade med skolsyster.

– Sedan ringde jag polisen, som var på plats på tre minuter, säger flickans mamma, som är glad att hon var hemma just i dag.

Flickan har efter omständigheterna hanterat situationen bra – och är fortfarande arg efter händelsen.

– Men frågan är hur hon känner sen, nu känns det ganska okej men hon kan ju vara i chock. Och så börjar man tänka på hur hon ska ta sig till skolan, ska vi börja skjutsa henne? Jag är jättearg, jag tycker att vi bor i ett lugnt och tryggt område och så händer det här, säger flickans mamma.