Rånare fyllde säckar med mobiler

21-åringen ska ha hotat personal och kunder med ett pistollikande föremål.
21-åringen ska ha hotat personal och kunder med ett pistollikande föremål.
19-åringen ska tillsamamns med en annan person ha hoppat över disken.
19-åringen ska tillsamamns med en annan person ha hoppat över disken.
I april rånades Webbhallen och gärningsmännen fick med sig telefoner och surfplattor till ett värde av en halv miljon. Nu döms två män till fängelse.

Flera personer rånade Webbhallen på Bergkällavägen, nära Infra City, norr om Stockholm, den 14 april i år. Två män kunder gripas i närheten av brottsplatsen och åtalade för rånades, en 21-årige man boende i Huddinge och den 19-årig man boende i Vällingby.

Rånarna fick med sig mobiler av ett värde på 448 795  kronor och 4000 kronor i kontanter. Båda männen döms för rån och den 21-åriga mannen döms även för brott mot knivlagen.

Enligt åtalet ska 21-åringen ha hållit i ett pistolliknande föremål vid rånet och hotat personal och kunder. Han ska ha tvingat till sig mobiltelefoner från fem kunder som befann sig i butiken och en ur personalen. 19-åringen ska tillsammans med en okänd gärningsperson ha fört och knuffat in fem personer ur personalen till lagret där personalen tvingats fylla säckar med mobiltelefoner.

19-åring ska tillsammans med en okänd person ha hoppat över disken och tvingat in personalen på lagret. Foto: Polisen/Webbhallen

21-åringen har erkänt båda åtalspunkterna men 19-åringen har förnekat gärningen. Men DNA-funnet på kläder i närheten av brottsplatsen knyter de bägge till platsen och tillsammans med vittnesmål och övervakningsfilmer anser tingsrätten att det är styrkt att de utfört de gärningar som de åtalas för.

21-åringen döms till två års fängelse och 19-åringen döms till fängelse i ett år och åtta månader. Båda döms till skadestånd till de åtta personerna som befann sig i butiken på drygt 136 000 kronor. Skadeståndet ska betalas solidariskt, det vill säga att båda gärningsmännen ska betala hela beloppet.