ANNONS

Rånades brutalt för en hundring – 19-åring åtalad

Den nu åtalade 19-åringen rånade en jämnårig vid Tibble kyrka.
Den nu åtalade 19-åringen rånade en jämnårig vid Tibble kyrka.
En 19-åring åtalas för att ha rånat jämnårig vid Tibble Kyrka efter att denne varit på bio med en kompis. Rånarna var maskerade i vita masker och höll en kniv mot tonåringens hals. Bytet blev 100 kronor.
ANNONS

I november förra året stod två tonåringar och väntade på bussen vid Tibble Kyrka. De hade varit på bio och bussen de väntade på skulle dröja 20 minuter.

Vid 23-tiden såg de hur tre mörkklädda personer kom emot dem. Två bar vita masker. Tonåringarna trodde att det rörde sig om något sent halloween-firande. Men ganska snart förstod de att det var något mycket värre än så.

En av vännerna flyr

När de nått fram till busskuren började en av tonåringarna backa från platsen. En av rånarna tog tag i hans jacka, men han lyckades slita sig loss.

Men kompisen blev kvar i busskuren med de tre rånarna. Den rånaren som inte hade någon mask drog fram en kniv och tryckte ner offret i bänken. Rånaren tog stryptag och beordrade honom att ta fram mobiltelefon, plånboken och ge honom kortkoden.

De hotade med att hugga honom annars, berättar tonåringen i polisförhör.

La kniven mot hans hals

Rånaren tryckte också kniven mot hans hals och frågade om han verkligen gett rätt kod. De tog hans id-kort och innan de försvann i väg sa dem att de skulle hitta honom om koden var fel. En av rånarna tappade sin mask vid rånet.

20 minuter senare, framgår det i polisens förundersökning, användes kortet i en bankomat i Bergshamra. Rånaren försökte ta ut 300 kronor, men täckningen saknades. Bytet blev till slut 100 kronor.

ANNONS

Polisen kände igen rånaren

Bankomatens kamera fångade gärningsmannen på bild och blev igenkänd av polisens utredare.

Det är en 19-åring som sedan tidigare står åtalad för ett annat rån i Täby som Mitt i tidigare skrivit om. Även då misstänktes han för att ha rånat en tonåring med kniv.

Bevisen mot 19-åringen

I tömningen av 19-åringens mobiltelefon fanns det bilder där hans kläder matchade kläderna på övervakningsfilmen. Filmen visar också hur personen svarar i telefon vid exakt samma tidpunkt som 19-åringens mobiltelefon registrerade ett samtal.

Även DNA påträffades på en av maskerna som gav utslag på två personer 19-åringen är vänner med. Alla tre är kända av polisen och två av dem har dömts för rån.

Nu åtalas 19-åringen alltså för ännu ett rån i Täby. Han nekar till alla anklagelser.