Ung man rånades på jacka – hotades med misshandel

polisen
En ung man rånades i Bollmora på lördagskvällen.
En ung man rånades på sin jacka och klocka på Granängsringen i lördags kväll.
– Det är 6-8 personer som har kommit fram till anmälaren och dennes kompis och sagt att de ska ta av sig sina kläder, annars skulle de bli misshandlade, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen.

Det var strax före 22-tiden på lördagskvällen som polisen fick larm om ett rån på Granängsringen i Bollmora. Två personer skulle besöka en adress i området när de plötsligt stoppades av ett gäng med flera män.

– Det är 6-8 personer som har kommit fram till anmälaren och dennes kompis och sagt att de ska ta av sig sina kläder, annars skulle de bli misshandlade, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Enligt polisen ska rånarna ha fått med sig en jacka och klocka från ett av offren, som båda är födda år 2000.

– En förundersökning gällande rån är inledd. Ingen är gripen i samband med händelsen, säger Anna Westberg.

”Tyresö ganska förskonade tidigare”

Mitt i har tidigare rapporterat om att ungdomsrånen ökar kraftigt i södra länet. Ofta är rånbytena dyra märkesjackor, mobiler och klockor. Det är dock okänt om helgens rån i Bollmora har något samband med tidigare rån i södra länet.

– I det här fallet var det ingen jättedyr jacka. Tyresö har ju varit ganska förskonade från de här rånen tidigare, medan Nacka har haft ganska många rån av den här typen, säger kommunpolisen Ola Åkesson.

Polisen arbetar nu med att försöka identifiera rånarna utifrån det signalement de har fått.

– Ingen gärningsman blev gripen, men man har hållit ett förhör med den som blev utsatt och några vittnen. Om det är någon som har sett eller hört någonting så får man gärna höra av sig till polisen och lämna de uppgifterna i efterhand, säger Ola Åkesson.

Ungdomsrånen ökar kraftigt i södra länet