Man rånades av maskerad person i Grindtorp

Jan Berlin
Jan Berlin, kommunpolis.
Vid halvfemtiden på söndagen rånades en ung man i Täby av en maskerad person med kniv. Polisen satte bland annat in hundpatrull i jakten på gärningsmannen.

En man i 20-årsåldern rånades i söndags i Grindtorp. Händelsen inträffade vid halvfemtiden på eftermiddagen, vid Kometvägen.

– Han gick på en gångväg vid skogspartiet ovanför Kometvägen 1 när han stoppades av en för honom okänd man, säger Jan Berlin, kommunpolis i Täby.

Upptäcktes av polispatrull

Rånaren var enligt mannen maskerad med en bandana uppdragen till ögonen och bar en luvtröja. Under knivhot tvingades han lämna ifrån sig sin jacka och mobiltelefon. Efter rånet flydde gärningsmannen.

– Vi spanade efter honom och en patrull fick syn på honom vid Pentavägen, på andra sidan järnvägen. Då kastade han mobilen och sprang, säger Jan Berlin.

Liknande rån i Danderyd

I fredags inträffade även ett personrån i Danderyd, på Sturebacken i Stocksund. Även där rånades en ensam person på sin jacka och mobil, denna gång av två gärningsmän som tog stryptag på honom bakifrån.

–Vi utesluter inte att den ene gärningsmannen kan vare samma som i Täby. Det är rätt nära mellan Danderyd och Täby, säger Jan Berlin.