Rånare förde bort man i handbojor

Två av rånarna för iväg mannen, iförd handfängsel, ut från stationen i Farsta strand
Två av rånarna för iväg mannen, iförd handfängsel, ut från stationen i Farsta strand
Männen sa att de var poliser, tvingade på sitt offer handbojor och förde bort honom till en bil – där de rånade honom. Tre män har nu dömts till fängelse efter händelsen vid pendeln i Farsta strand.

Enligt domen i Södertörns tingsrätt dök de tre männen upp på perrongen vid pendeln i Farsta strand på kvällen den 4 mars i år. Där gick de fram till en man, sa att de var poliser och grep tag i hans händer och byxor. Två av dem tryckte upp honom mot en vägg medan den tredje satte på honom handbojor.

I angriparnas våld och med händerna fastlåsta leddes mannen nerför trapporna till en bil som stod parkerad på Brattforsgatan. I bilens baksäte blev mannen, enligt domen, slagen och fick sina fickor rensade på bland annat kontanter, telefon och hörlurar.

Händelseförloppet på perrongen fångades av övervakningskameror. Ett vittne såg hur mannen blev inknuffad i en bil och kontaktade polisen, som grep de tre förövarna på plats.

De har nu dömts av Södertörns tingsrätt för olaga frihetsberövande och rån. Två av männen fick fängelse i ett år och nio månader, den tredje fängelse i ett år och tre månader. Samtliga är straffade sen tidigare, två av dem för våldsbrott.

Ytterligare en man misstänktes under utredningen men åtalades inte, i brist på bevis.