Rånare hoppade på man bakifrån

En man överfölls och rånades av två män vid Duvbo t-banestation förra helgen.

Polisen har inga spår efter gärningsmännen.

Mannen var på väg hem från Duvbo tunnelbanestation klockan tre på natten till förra lördagen när två män hoppade på honom bakifrån.

Den ena rånaren ska ha hållit fast hans arm medan den andra tog hans väska och mobil­telefon.

– De dök upp bakom mig på en sekund. Jag var inte beredd och föll direkt till marken, säger mannen.

Efter rånet försökte mannen jaga i fatt rånarna, men de försvann längs Eliegatan.

– Jag hann se att en av dem var i 20-årsåldern.

Mannen skrapade upp ansiktet, knäna och händerna, men fick inga allvarliga skador.

Enligt polisen finns det inga vittnen och inga spår efter gärningsmännen.

– Uppgifterna är väldigt knapphändiga, säger Johan Rydvik, förundersökningsledare och gruppchef vid spaningsroteln i västerort.

Rånet är ett av 49 i kommunen hittills i år. Siffrorna, som är preliminära, visar på en liten ökning i anmälningar jämfört med tidigare år.

– Det är svårt att prata om någon våg, men vi har haft ett antal rånanmälningar i västerort nu på kort tid. Men det är inte unikt för det här området, det ökar överallt, säger Johan Rydvik.

Förra året anmäldes sammanlagt 46 rån. Det gör Sundbyberg till den tredje värst drabbade kommunen i länet, räknat på antal rån per 100 000 invånare.

Ungdomar ska få bostad lättare

Sundbyberg Fastighetsbolaget Förvaltaren ändrar sina regler till bostadskön för att göra det enklare för unga att få bostad. Från och med den 28 november får alla Sundbybergsbor under 26 år 1,5 poäng per dag i bostadskön i stället för 1 poäng per dag som tidigare. De som bor i en mindre lägenhet ska också kunna uppgradera sig till en större utan att förlora sina köpoäng.

De 365 extrapoäng som förr delades ut vid registrering slopas. Anledningen är att många protesterade mot att poängen förlorades vid 26 års ålder.

De dök upp bakom mig på en sekund.

Bostadsministern invigde högsta trähuset

lilla alby 100 personer deltog vid invigningen av bostadshusen i trä i Strandparken förra veckan. Hedersgäst var bostads­minister Stefan Attefall (KD), som fäste Folkhems plakat vid ingången för det första huset.

– Vi behöver fler innovativa lösningar i byggande. Som son till en båtbyggare i Västerbotten klappar mitt hjärta lite extra för trä, och därför är det extra roligt att få inviga Stockholms första höghus i trä, sa han.